RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berget plassen

Sist oppdatert:
Vålerenga overkjørte Lyn og berget 2. divisjonsplassen.

- Det er en utrolig lettelse å berge plassen på egen hånd. Vi har hatt kniven på strupen en stund nå, men med dagens seier er plassen definitivt reddet, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Hvis Vålerenga slår Byåsen i den siste serierunden, kan laget klatre på tabellen, men VIF-rekruttene berger plassen også dersom de blir liggende på dagens tolvteplass. Bare to av tolverne fra de fire 2. divisjonsavdelingene rykker ned. Etter seieren mot Lyn har Vålerenga 30 poeng noe som betyr at tolver-lagene fra avdeling en og fire ikke kan hente inn forspranget.

Vålerenga har i høst kjempet med Kjelsås og Steinkjer om å unngå tolvteplassen. Begge konkurrentene vant i dag, dermed var seieren mot byrival Lyn ekstra viktig.

- Kjelsås og Steinkjer møter henholdsvis Lyn2 og Skeid i siste serierunde. Jeg er glad for at vi ikke må legge vår skjebne i deres hender.

Etter en flott serieåpning med seier borte mot Steinkjer, ble våren et sportslig mareritt for Vålerengas nest beste. Ni strake tap sendte Vålerenga mot bunnen av tabellen og tredjedivisjonslysene blinket stadig kraftigere.

- Det var en forferdelig vårsesong, men jeg er stolt av måten vi har reist oss på i høst. Både a-lagsgutta og de yngre spillerne har tatt tak etter ferien. Vi har hatt marginer mot oss i høst også, men har klart å kapre de nødvendige poengene, sier Holter.

- Et nedrykk hadde vært katastrofalt for oss. Det er enorm kvalitetsforskjell mellom andre- og tredjedivisjon. Spill i divisjonen under hadde betydd vesentlig dårligere matching for talentene våre og vært nesten verdiløst for a-lagsspillerne.

Lyn 2 – Vålerenga 2 0-1 (0-1)
Voldsløkka match, ca. 200 tilskuere

Mål: 0-1 Jørgen Jalland (41)

Vålerengas lag: Bolthof – Thapper, Brocken, Jepsen (Nouri inn 73), K.B. Jensen – C. Jensen, Carlsen (Djupesland inn 66), Jalland, Haidar – Shala, Fredheim Holm (Zajic inn 45)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere