Bergh: - Innhentet av janteloven

Foto: Ole-Johnny Myhrvold (Glåmdalen)

Stormen av positive reaksjoner har snudd til sur motbør. Den avskjedigede politimannen føler seg nå som offer for janteloven.

04.09.13 14:36

I går var han kongen på haugen av støtteerklæringer på sosiale medier, i dag slår sympatifjellet sprekker, skriver Glåmdalen.

Etter lassevis av støtteerklæringer og positiv respons i sosiale medier etter at Stein Robin Kleven Bergh ble avskjediget fra politijobben med umiddelbar virkning, opplever han nå andre toneganger.

- Jeg regnet nesten med at dette måtte komme. Etter utrolig mye positiv respons, der folk har reagert i rettferdighetens og ytringsfrihetens navn, blir jeg nå hjemsøkt av folk som saumfarer Facebook-profilen min, hevder Bergh.

- Det er kanskje ikke så merkelig, så mye oppmerksomhet som du har fått om saken?

Ventet motbør
- Jeg ventet at janteloven ville slå til, sier han til Glåmdalen.

- Det har dukket opp folk som faktisk har gravd flere år bakover i tid på Facebook-siden min på leting etter momenter som kan stille meg i et uheldig lys, og tillegge meg holdninger jeg absolutt ikke har, med hentydninger om rasisme og slikt på grunnlag av gamle vitser. Da blir jeg provosert. De som har fulgt meg lenge, vet at jeg ikke står for rasistiske holdninger, påstår Bergh.

Nettsjekket
Et ganske annet inntrykk får man når man på flere nettsteder, blant annet Gunnar Tjomlids blogg «Saksynt» (Nettavisen) og VG-nett leser hva de har hentet fram fra Kleven Berghs bidrag på Facebook.

Overfor VG-nett skylder Kleven Bergh på at barna hans kan ha stått for noe av han konfronteres med.

- Ingen begrunnelse
- Er det en omfattende begrunnelse for avskjeden? Hva står det i den?

- I brevet med vedtaket i ansettelsesrådet fra 20. august står det bare at jeg er avskjediget og suspendert med umiddelbar virkning; ingen begrunnelse.

- Har du ikke fått noen begrunnelse?

- I varselet jeg fikk før ferien om at jeg skulle vurderes i ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt, der Tormod Bakke er leder, står det noe om hvorfor, men begrunnelsen er veldig tynn, egentlig bare to punkter, ett om den mye omtalte spørsmålet jeg fikk om straff for å slå ned en bobestyrer, samt min betegnelse «krapylet» om statsministeren.

- Bare det?

- Det er jo det politimesteren også sier.

Litt mer
- Ikke noe mer?

- Jo, det står litt mer. Noe om feil bruk av sosiale medier, langt over grensen for hva som kan aksepteres. Det er også anført at jeg har lagt ut en rekke kommentarer om landets valgte politiske ledere. Det med krapyl-betegnelsen er nevnt som et grelt eksempel på dette, sier Kleven Bergh.

- Det stemmer at jeg som Frp-politiker har kritisert regjeringen i en rekke sammenhenger, men etter min mening er det innenfor akseptable grenser. Det må jeg da ha lov til.

- Jeg mener fortsatt at politiledelsen har begått et overgrep mot meg, og er optimist med tanke på utfallet av anken. Her er det begått feil, men jeg har tro på at systemet fungerer, og at feilene vil bli rettet opp ved behandlingen i det sentrale ansettelsesrådet, sier Bergh.

Klipp fra Berghs Facebook-side

10. september 2010

«Hvordan ser man at en muslim har sneket seg inn i himmelen? Jo, Tyren, væren, løven og steinbukken er Halal-slaktet. Skytten er likvidert. Vekten er stjålet, jomfruen og tvillingene er voldtatt og karlsvogna mangler fire felger.»

30. januar 2011

«Jeg tok hunden min til NAV, og søkte om full trygd for ham.

«Det går ikke», sa dem.

«Hvorfor ikke», sa jeg. «Han må jo få trygd på nøyaktig samme måte som alle andre får trygd?»

«Nøyaktig samme måte», spurte dem?

«Ja», sa jeg. «Han er lat, er uten arbeid, snakker ikke norsk og er her uten å vite hvem foreldrene er»...

25. april 2011

Denne statusoppdageringen ligger ikke lenger ute, men er slettet:

«Våren er kommet og asylsøkerne begynner å sykle langs veiene igjen. Pass godt på så du ikke kjører på dem. Det kan være din sykkel...»

25. mars 2013

Berg linket til en artikkel om romfolkets uverdige levekår, og kommenterte:

«Hva så? De er IKKE mine gjester! Jeg har IKKE invitert dem! Har de trøbbel med å komme seg hjem, får de som andre folk i samme situasjon oppsøke sin ambassade og få hjelp med billett hjem der – av sitt eget lands myndigheter!!!»

17. juni 2013

«Hadde man hørt på Carl I. Hagen for mange år siden, hadde ikke Oslo vært rasert nå! Så valgte sosialistene sin tåpelige snilisme og slapp inn masse folk, deriblant masse voldsmenn og kjeltringer uten snev av tanke om integrering!»

3. januar 2011

Bergh fikk postkassen sin sprengt i stykker to ganger på kort tid, og utlovet en dusør på 10.000,- til den som sørget for opplysninger som innebar muligheter for straffereaksjon for hærverket på sin facebook-status – hvorpå han etterpå kommenterer sin egen tråd:

«Har sikret meg spor – bryr ikke firmaet, men straffer gjerne selv – om jeg så må ut med 15–20.000 i bot for det etterpå, spiller ingen rolle bare jeg får has på møkksekken.»

Kilde: Glåmdalen

Les flere saker i Glåmdalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag