*Nettavisen* Nyheter.

Bergwall: - Snart kan jeg være sammen med familien i frihet

Stockholm/Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Sture Bergwall (63) er fornøyd med at den rettspsykiatriske undersøkelsen anbefaler at han fortsatt skal være underlagt tvungent psykisk helsevern, men at det kan skje i «åpen form».

16.12.13 13:12

Tvangsbehandlingen burde fortsette, men det kan skje i åpen form, anbefalte Rättsmedicinalverkets rettspsykiatriske avdeling i Göteborg mandag, ifølge Aftonbladet. Retten skal senere ta stilling til hva dette innebærer.

- Fremgang. Jeg og min familie gleder oss over uttalelsen fra Göteborg. Snart kan vi omgås i frihet, skrev Sture Bergwall på Twitter etter at utredningen forelå.

Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, er de siste seks ukene blitt undersøkt av tre utredere. Ifølge undersøkelsen har han en psykisk lidelse som ikke er alvorlig, men hans psykiske tilstand og personlige forhold gjør at det er en risiko for tilbakefall, skriver Expressen.

- Det er fremdeles snakk om tvangsbehandling, men det innebærer at han ikke nødvendigvis trenger å være innlagt på sykehuset, opplyser Johan Montelius i Falu Förvaltningsrätt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag