*Nettavisen* Nyheter.

Bergwall kan bli frikjent for siste gang

Stockholm (NTB-TT): Sture Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, kan onsdag bli frikjent for det åttende og siste drapet han er dømt for.

Bergwall ble opprinnelig funnet skyldig i åtte drap, deriblant drapet på norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. Sakene ble fra 2009 gjenopptatt, og i mai i år ble han frifunnet for det sjuende av drapene.

Onsdag kommer avgjørelsen fra førstestatsadvokat Håkan Nyman, som har gjennomgått etterforskningsmaterialet i den siste saken.

15 år gamle Charles Zelmanovits forsvant i Piteå i 1976. Først 17 år senere ble levningene av ham funnet av to elgjegere. Bergwall tilsto å ha drept gutten etter å ha lest om funnet av levningene i en avisnotis i 1994. Året etter ble han dømt for drap av tingretten i Piteå.

Påtalemyndigheten skal avgjøre om Bergwall skal frifinnes, eller om en ny rettssak er nødvendig. Dersom saken henlegges, skal tingretten formelt avlegge kjennelsen om frifinnelse.

Alle de åtte drapsdommene mot Sture Bergwall var bygd på hans egne tilståelser, men i 2008 trakk han alle tilståelsene. Det førte til at han året etter fikk gjenopptatt den første av sakene. Siden har han blitt frifunnet for ytterligere sju drap. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.