RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berit Kjøll slutter i Steen & Strøm etter uenighet (Ny)

Sist oppdatert:
Konsernsjef Berit Kjøll slutter i Steen & Strøm på grunn av stategisk uenighet med styret, hvor storaksjonær Stein Erik Hagen bestemmer. Kjøll slutter etter bare ni måneder i selskapet
Oppdatert med kommentar fra Selte.

Kjøll har meddelt styret i Steen & Strøm at hun ønsker å fratre sin stilling i konsernet med umiddelbar virkning, fremgår det i en pressemelding.

Dette skjer med bakgrunn i en uenighet med styret om prioriteringer av den fremtidige utviklingen av selskapet, ifølge meldingen.

- Etter en grundig vurdering og overveielse har jeg i dag varslet styret om at jeg ønsker å fratre min stilling som konsernsjef i Steen & Strøm ASA. Jeg tar til etterretning at styret og jeg nå har ulik oppfatning om videreutviklingen av konsernet og jeg tar derfor konsekvensen av dette, sier Berit Kjøll i meldingen.

Kjøll har fredag morgen ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentar.

- Jeg beklager at Berit Kjøll og styret ikke har klart å enes om en felles plattform for den videre utvikling av selskapet, og respekterer selvfølgelig hennes avgjørelse. Hun har, på tross av den korte tiden i stillingen, bidratt til en positiv utvikling av konsernet og jeg ønsker henne lykke til videre, sier styrets leder Nils Selte i meldingen.

- Dette har utkrystallisert seg over tid, sier Selte til iMarkedet. Han vil ikke utdype hva uenigheten dreier seg om.

Inntil videre er Olav Line konstituert som administrerende direktør i selskapet. Han er i dag selskapets visekonsernsjef og har tidligere blant annet vært adm. direktør i NSB Eiendom og Akershus Eiendom.

Selte sier til iMarkedet at han regner med å ha avgjort spørsmålet om ny konsernsjef i løpet av tre til seks måneder.

- Inntil videre er jeg veldig komfortabel med at Olav Line er konstituert, sier Selte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere