Gå til sidens hovedinnhold

Berit Kjøll trekker seg

Trekker seg som statens representant i Aker Holding.

Siden Aker-saken begynte å rulle 2. april, har statens representant i Aker Holding, Berit Kjøll, vært under hardt press.

Les også: - Berit Kjøll må gå

- Naturlig å be om avløsning
Tirsdag ga Kjøll Nærings- og handelsdepartementet beskjed om at hun ønsker avløsning som styremedlem i Aker Holding.

- Fordi eierne nylig har kommet frem til en omforent løsning, og selskapet nå går over i en ny fase, er dette et naturlig tidspunkt for meg å be om avløsning fra dette viktige styrevervet, sier Berit Kjøll.

Avgjørelsen kommer kun få timer før statsrådene Dag Terje Andersen og Sylvia Brustad må møte til åpen høring i Aker-saken.

Dårlig samarbeidsklima
I den korte pressemeldingen berører hun samarbeidsklimaet slik:

- Gode relasjoner og tillit er viktig for at et styre skal fungere effektivt. Samarbeidsklimaet i Aker Holding-styret har båret preg av de siste ukers diskusjoner, noe som ikke er til aksjonærenes og selskapets beste. Jeg ønsker derfor å tre ut av styret så snart et nytt styremedlem er klart, sier Berit Kjøll.

Kjøll uttaler seg via daglig leder Stein Jacob Frisch i Geelmuyden Kiese.

Les også:- Ingen har presset meg

Aker-direktør Geir Arne Drangeid sier til Nettavisen at de tar Kjølls avgjørelse til etterretning.

- Det er ikke naturlig at vi kommenterer dette ytterligere. Snakk med Kjøll og departementet, sier Drangeid til Nettavisen.

Fortsetter inntil videre
Nærings- og handelsdepartementet har bedt om at hun fortsetter å fungere som styremedlem i Aker Holding inntil Staten har utnevnt en etterfølger.

Aker Holding eier 40,27 prosent av Aker Solutions og er helt klart den største eieren i selskapet. Aker Holding blir igjen eiet av Aker ASA (60 prosent), Nærings- og handelsdepartementet (30 prosent) og Wallenberg-familien (10 prosent).

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken