*Nettavisen* Nyheter.

Berlusconi forlovet med 27-åring

Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

- Det er kanskje litt i overkant, sier den tidligere italienske statsministeren om aldersforskjellen.

17.12.12 12:04

Italias mangeårige statsminister, milliardæren Silvio Berlusconi (76), har forlovet seg.

Den utvalgte heter Francesca Pascale, og er fra Napoli, melder Sky News. Da Berlusconi ble intervjuet på en av sine egne TV-stasjoner, sa han:

- Litt stor aldersforskjell
- Hun er så mye yngre at det er en aldersforskjell på 49 år mellom oss – så det er litt i overkant, sa han, ifølge Sky News.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hun er 27 år gammel, heter Francesca og hun er en nydelig jente, nydelig fra utsiden, og enda nydeligere fra innsiden, sa Berlusconi.

Berlusconi har vært gift og skilt to ganger og har fem barn.

Dømt
I oktober ble han dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse i tilknytning til hans egne TV-stasjoner.

I en annen rettssak omtrent samtidig, var han anklaget for å ha arrangert utagerende fester, for å ha hatt sex med en mindreårig jente, og for å misbruke sin makt til å presse politiet. Berlusconi nektet for alt, skriver Sky News.

Venninne av datteren
Berlusconi har kjent den 27-årige skjønnheten Pascale en god stund. Pascale er en venninne av Berlusconis datter, Marina (46).

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hun står meg veldig nær, hun elsker meg svært høyt, og jeg føler det samme for henne. Min datter Marina setter veldig pris på henne, og elsker henne høyt hun også, sa Berlusconi i TV-intervjuet, ifølge Business Insider.

Pascale arbeidet i en butikk, men ble etter hvert involvert i politisk arbeid i Berlusconis parti, skriver nettstedet.

Etter at Berlusconi gikk av som statsminister, tok Pascale initiativet til støttegruppen «Silvio, vi savner deg».

Silvio Berlusconi har vært statsminister i Italia hele tre ganger: Fra 1994 til 1995, fra 2001 til 2006, og fra 2008 til 2011.

Omstridt milliardær
Og han har vært omstridt. Berlusconi er milliardær, og en av Italias rikeste menn.

I 2012 ble han rangert som verdens 169. rikeste mann av nærinsglivsmagasinet Forbes. Hans formue ble anslått til over 30 milliarder kroner.

Berlusconis forretninger omfatter blant annet et digert medieimperium. Han kontrollerer en rekke av landets største TV-stasjoner, noe motstanderne hans har visst å sette et kritisk søkelys på.

Forza Italia
Han er også eier av en av verdens mest berømte fotballklubber, A.C. Milan.

Berlusconi kom til makten gjennom sitt liberal-konservative parti Forza Italia i 1994, da partiet fikk flertall i valget.

Berlusconi har vært kritisert for å lefle med ekstreme høyrekrefter i Italia, blant annet for sin ettergivende holdning overfor Mussolini og landets fascistiske arv, ifølge Wikipedia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.