RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi kapret nye regioner

Foto: ALESSANDRO BIANCHI (REUTERS)
Sist oppdatert:
Statsminister Silvio Berlusconi har all grunn til å være fornøyd etter regionvalget i Italia.

Berlusconis sentrum-høyre koalisjon ser ut til å ha kapret fire nye regioner fra venstresiden.

Flertall i hovedstaden

Prognosene tyder blant annet på at regjeringskoalisjonen har sikret seg flertallet i Lazio, regionen der hovedstaden Roma ligger.

Tidligere EU-kommissær Emma Bonino har kjempet for å beholde venstresidens makt i Lazio, men ifølge italienske medier har hun måttet gi tapt for Renata Polverini fra Berlusconis parti PLD.

Berlusconis koalisjon ser også ut til å ha seiret i Piemonte og har i tillegg sikret seg makten i de to sørlige regionene Campania og Calabria.

Regjeringskoalisjonen har også beholdt makten i de to nordlige regionene Lombardia og Veneto, først og fremst takket være Berlusconis koalisjonspartnere i det populistiske og fremmedfiendtlige partiet Lega Nord.

Lavt frammøte

64,6 prosent av de stemmeberettigede deltok i helgens regionvalg i Italia, mot drøyt 72 prosent i 2005.

Det lave frammøtet kan skyldes at velgere på venstresiden har vært skuffet over intern krangel i Det demokratiske partiet (PD). Men etter at partiet valgte Pier Luigi Bersani til ny leder i fjor høst, har oppslutningen økt noe.

I Lazio-regionen var frammøtet spesielt lavt etter at PDL ikke greide å levere inn kandidatlisten sin innen fristens utløp. Her fikk nevnte guvernørkandidat Renata Polverini til slutt lov å stille, men ikke resten av lista til regionsforsamlingen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere