Berlusconi kjent skyldig for maktmisbruk

Foto: Scanpix (fotomontasje)

Silvio Berlusconi er dømt til sju års fengsel for sexkjøp og maktmisbruk.

24.06.13 21:31

Roma (NTB-Reuters-DPA): Italias eksstatsminister Silvio Berlusconi er dømt til sju års fengsel for å ha misbrukt sin stilling som statsminister og for å kjøpt sex av en mindreårig.

Berlusconi utestenges også fra offentlige verv for resten av livet. Hans forsvarer Nicolo Ghedini, som også er medlem av Berlusconis parti Frihetens folk, sier mandagens dom «strider mot all fornuft».

En annen framtredende partifelle, Fabrizio Cicchillo, sier dommerne ikke bare rammer Berlusconi. Han mener de kriminaliserer alle de ni millioner italienerne som har stemt på eksstatsministerens parti.

Strengere
Aktoratet i saken mot nå 76 år gamle Berlusconi hadde bedt om seks års fengsel, men straffen som ble kunngjort mandag, var enda strengere. Dommen er ikke rettskraftig, og Berlusconi må ikke gå i fengsel før den eventuelt er stadfestet av en høyere rettsinstans. Det er ventet at eksstatsministeren kommer til å anke dommen.

Berlusconi var tiltalt for å ha betalt Karima El-Marough, også kalt Hjerteknuseren Ruby, for seksuelle tjenester i 2010. Hun var bare 17 år gammel og dermed under lavalderen for prostitusjon da dette skal ha skjedd på Berlusconis såkalte «bunga bunga»-fester i 2010.

Avviste
Han ble også dømt for å ha utnyttet sin maktposisjon som statsminister til å få henne løslatt fra varetektsfengsel etter et tyveri. 76 år gamle Berlusconi avviste anklagene og har forsøkt å få rettssaken mot seg utsatt.

Saken tok en uventet vending da El-Marough i et rettsmøte i mai sa at hun hadde diktet opp historien om festene i Berlusconis villa utenfor Milano. Når hun sa at hun fikk beløp tilsvarende over 1 million kroner fra ham, var det for å kjekke seg, hevdet hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.