Gå til sidens hovedinnhold

Berlusconi langer ut mot «feministdommere»

Roma (NTB-Reuters): Skilsmissen fra Veronica Lario ble dyr for Silvio Berlusconi. Feministiske og kommunistiske dommere har skylden, mener den tidligere statsministeren i Italia.

Skilsmisseoppgjøret ble avgjort i retten like før jul, og i romjulen kunne avisen Corriere della Sera melde at Berlusconi ble dømt til å betale Lario 100.000 euro om dagen i underhold. Beløpet tilsvarer drøyt 730.000 kroner.

- Jeg ble beordret til å betale 200.000 euro om dagen, og det sier mye om hva slags dommere som finnes i Milano. Det var tre feministiske og kommunistiske dommere, sa Berlusconi i et intervju med TV-kanalen La7 om dommerpanelet som avgjorde saken.

Det er ikke kjent hvorfor han snakket om et beløp som er dobbelt så høyt som det som kom fram etter rettsavgjørelsen i desember i fjor. Men, han gjorde det klart at han kommer til å anke avgjørelsen.

76-åringen gjentok anklagene om at dommerne i Milano har vært ute etter ham siden han gikk inn i politikken i 1994 fordi de er politisk uenig med ham.

I oktober ble Berlusconi dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse, en dom han planlegger å anke. Det pågår også en rettssak mot ham der han er tiltalt for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert. Han offentliggjorde nylig at han har fått seg en 49 år yngre kjæreste. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?