*Nettavisen* Nyheter.

Berlusconi: Mine barn føler seg forfulgt

Roma (NTB-AFP): Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som tidligere i år ble dømt for skattesnusk, sier hans barn føler seg «som jødene under Hitler».

- Mine barn forteller meg at de føler seg slik som jødiske familier må ha følt det under Hitlers regime. Hele verden er mot oss, skal han ha sagt i et intervju med den velkjente italienske journalisten Bruno Vespa. Intervjuet er ennå ikke publisert i sin helhet, men utdrag av det havnet i italienske medier onsdag.

Den 77 år gamle mediemagnaten og ekspolitikeren er beryktet for sine heller udiplomatiske utsagn, blant annet ved å ha sammenlignet et tysk medlem av EU-parlamentet med en nazivakt og sine beskrivelser av USAs president Barack Obama som «solbrun».

Tidligere i år ble Berlusconi dømt til ett års fengsel for skatteunndragelser, og han er også idømt forbud mot å ha offentlige verv i to år framover.

Han holder imidlertid fast ved at han er uskyldig dømt og hevder de mange og årelange rettsprosessene mot ham skyldes «venstrevridde dommere som er fast bestemt på legge ham politisk død». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.