Gå til sidens hovedinnhold

Berlusconi oppfordres til å stille til gjenvalg

Roma (NTB-Reuters): Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi bør stille til gjenvalg neste år, mener partifellen Angelino Alfonso.

- Det er en stor bevegelse som støtter Berlusconi. Mange mennesker ber ham stille til gjenvalg og jeg er en av dem, sier Alfonso, som er generalsekretær i Berlusconis sentrum-høyreparti Folkets frihet.

Avisen Corriere della Sera skriver onsdag at Berlusconi vil stille til valget i april neste år. Han skal ifølge avisen ha latt seg overbevise av en meningsmåling som viser at partiet hans vil få 10 prosents oppslutning med Alfonso som statsministerkandidat, men hele 30 prosent med ham selv som statsministerkandidat.

Den 75 år gamle mediemogulen og omstridte politikeren sier ifølge avisen at han ikke selv ønsker det, men at han ikke kan se bort fra oppfordringene fra målingen og de hundrevis av brevene han har fått.

30 prosent er ikke nok i seg selv til å danne regjering. Men det vil kunne gi partiet en avgjørende rolle i en samlingsregjering.

Etter en rekke skandaler og med en finanskrise hengende truende over landet gikk Berlusconi av i november i fjor. Han ble erstattet av teknokraten Mario Monti. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?