RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi stilles for retten for korrupsjon

Napoli (NTB-Reuters-AFP): Silvio Berlusconi blir stilt for retten for korrupsjon. Den italienske eksstatsministeren tiltales for å ha bestukket en tidligere senator for å få ham til å gå over til Berlusconis parti Frihetens folk.

Senator Sergio De Gregorio skiftet side som ledd i Berlusconis forsøk på å felle Romano Prodis sentrum-venstreorienterte regjering i 2006. Onsdag kunngjorde en dommer i Napoli at Berlusconi blir tiltalt for å ha betalt senatoren 3 millioner euro eller 24,5 millioner kroner.

Rettssaken mot den tidligere statsministeren og hans daværende medarbeider Valter Lavitola skal ifølge italienske medier begynne 11. februar neste år. Lavitola er tiltalt for å ha fungert som mellommann i affæren.

Han nektet all skyld under det forberedende rettsmøtet i Napoli onsdag.

- Det foreligger ikke noe bevis for at jeg kunne vite at disse pengene skulle brukes til en bestikkelse, jeg var bare et bud, sa han.

Saken håndteres av rettsmyndighetene i Napoli, fordi Sergio De Gregorio var valgt inn i det italienske senatet derfra. De Gregorio selv er dømt til 20 måneders fengsel, en straff som betegnes som mild og som tar hensyn til at han hjalp myndighetene med etterforskningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere