*Nettavisen* Nyheter.

Berlusconi utfører samfunnstjeneste på pleiehjem

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er klar til å begynne samfunnsstraffen sin. Fire timer i uka det neste året skal han hjelpe til på et pleiehjem for demente. Her er han på vei inn på pleiehjemmet Fondazione Sacra Famiglia i Cesano Boscone til sin første dag som frivillig medarbeider. Foto: Olivier Morin (AFP/NTB scanpix)

Beboerne på et pleiehjem for alzheimerpasienter utenfor Milano vet kanskje ikke helt hva de har i vente når den nye frivillige medarbeideren Silvio Berlusconi dukker opp fredag.

09.05.14 12:06

Fredag formiddag tropper landets tidligere statsminister opp på pleiehjemmet Fondazione Sacra Famiglia i Cesano Boscone til sin første dag som frivillig medarbeider.

Les også: Berlusconi dømt til samfunnstjeneste

Oppdraget på pleiehjemmet er samfunnsstraffen han må ta etter å ha blitt dømt for skatteunndragelser.

Pasientene på det katolske pleiehjemmet har alzheimer eller andre former for demens, og 77 år gamle Berlusconis jobb blir først og fremst å bistå med de daglige gjøremålene.

Hjelpe til med måltider

- Han kommer til å få gradvis opplæring i arbeidet. Det må gå i små skritt så det ikke skjer noen feil. Han kan for eksempel hjelpe til med måltider, noe som kan være vanskelig ettersom man av og til må minne pasientene på at de skal spise, forklarer en av avdelingslederne for pleiehjemmet, Massimo Restelli, til avisen La Repubblica.

I tillegg kan Berlusconi blant annet hjelpe til med å lese for pasientene og spille spill sammen med dem. Hvorvidt pasientene vil sette pris på sin nye pleier, gjenstår å se.

- Vi får se om Berlusconis nærvær vil skape noen form for bånd, om han er en referanse for noen. Våre gjester husker enkelte ting, selv om det virker rart på folk som ikke har gode kunnskaper om sykdommen, sier Restelli.

- Overraskelse på lur

Berlusconi selv har tidligere sagt at han har en «stor overraskelse» til pasientene.

Berlusconi ble opprinnelig dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse, men dommen ble først redusert til ett års fengsel. På grunn av hans høye alder ble det så besluttet at han skulle gjøre samfunnstjeneste i ett år i stedet for å gå i fengsel.

Men jobben på pleiehjemmet begrenser seg dog til kun fire timer per uke. (©NTB)

VIDEO: Silvio Berlusconi ankommer sin nye «arbeidsplass»

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=dR4RaiiB4M4pGRnUg1iE_XZKyWOtJ09E_DeGoSjGDdjR0CQPKKR-uh2WXgZ0k38QHxvuQHssQQLrO2eXi4DWujSJ6Uz7uhaKRkn76c7T1hzumO_yTCBg7gwOjiB8hJsOv4NSteBg7hc&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.