RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconi vil gjøre politisk comeback

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
Den skandaløse eks-statsministeren vil stille til valg.

Silvio Berlusconi vil bli statsminister i Italia igjen. Den 76 år gamle mangemillionæren vil stille til valg som statsministerkandidat for sitt eget parti Frihetens folk og det norditalienske Liga Nord.

Berlusconi er ikke ferdig med politikk, til tross for sexskandaler og korrupsjonsanklager. Han har nylig antydet at han satser på et comeback, og lørdag bekreftet han at han vil forsøke å gjenerobre makten i Roma.

– Jeg stiller opp for å vinne, sa Berlusconi til journalister lørdag. – Jeg håper å kunne gjøre det klart for det italienske folket at landet trenger en politisk bevegelse med kraft til å endre grunnloven, fortsatte han.

Italienerne skal trolig velge ny nasjonalforsamling i mars eller april neste år, men noen nøyaktig valgdato er ennå ikke fastsatt. Italienske politikere er heller ikke blitt enige om reformer i valgloven, selv om denne loven av mange betraktes som svak.

Silvio Berlusconi ble presset til å gå av som statsminister i november i fjor, etter en serie med skandaler som gjorde stor skade på hans anseelse. Samtidig var Italias økonomi så dårlig at landet var truet av konkurs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere