RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berlusconis senatsskjebne avgjøres i november

Roma (NTB-Reuters-DPA): Senatet i Roma skal i løpet av november stemme over et forslag om å utestenge Silvio Berlusconi. En senatskomité avviser den italienske eksstatsministerens krav om hemmelig votering.

Komiteen vedtok onsdag med 7 mot 6 stemmer at avstemningen skal være åpen. Den vil først finne sted etter 22. november fordi Senatets dagsorden er fylt med andre saker fram til da, meldte italienske medier onsdag.

Det er ventet at Berlusconi blir fratatt sin plass i Senatet, etter at han i august ble dømt for grov skattesvindel. Men prosessen for å utestenge en senator er lang og vanskelig, og Berlusconis parti Frihetens folk anklages for uthalingstaktikk.

Frihetens folk sitter i koalisjon med sentrum-venstrepartiet Demokratene. De to partiene er svært uenige i sitt syn på Berlusconi, som har fått sin dom på fire års fengsel omgjort til husarrest eller samfunnstjeneste.

Samtidig forsetter den indre striden i Frihetens folk, som Berlusconi vil omdøpe til Forza Italia - partiets opprinnelige navn. Partiet trues av full splittelse mellom tilhengere av Berlusconi og folk som støtter fløyen rundt visestatsminister Angelino Alfaro. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere