RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (fotomontasje)

Berlusconis sexrettssak utsettes

Sist oppdatert:
Tiltalt for og hatt sex med mindreårig prostituert.

Rettssaken der Italias president Silvio Berlusconi (74) står tiltalt for å ha betalt en mindreårig prostituert for sex, startet onsdag i Milano. Etter noen få minutter ble den imidlertid utsatt til 31.mai, melder Sky News.

Onsdag startet den første høringen som erklærte rettssaken for åpen. Verken Berlusconi eller den den prostituerte jenta, Karima El-Marou, også kjent som Ruby, var til stede i rettssalen.

Kjøpte sex
Det var i fjor presidenten skal ha kjøpt sex av Ruby. Hun var bare 17 år gammel da Berlusconi skal ha betalt henne store pengesummer i bytte mot sex. Statsministeren skal også ha forsøkt å dekke over hendelsen.

Berlusconi er også tiltalt for å misbruke sin makt, ved å få henne ut av politiets varetekt da hun ble fengslet for tyveri av 3.000 euro (cirka 23.600 norske kroner).

Hvis Berlusconi blir dømt, kan han risikere en fengselsstraff på 15 år, skriver BBC.

Nekter
I løpet av ukene og månedene framover vil 20.000 sider med dokumentasjon fremlegges, og om lag 40 kvinner vil bli kalt inn som vitner.

Berlusconi nekter for å ha hatt seg med Ruby. Hun nekter også for å hatt sex med presidenten, og forventes ikke å delta i høringen onsdag. Ruby nekter også på at hun skal være prostituert.

Avlyttingsbevis
Det rapporteres også at telefonavlyttingsbevis vil bli presentert, de forventes å avdekke hvordan det ble anskaffet kvinner til festene i Berlusconis villa.

Listen over 78 vitner navngitt av Berluscino inneholder blant annet Hollywood-stjernen George Clooney og hans kjæreste, den italienske modellen og TV-stjernen, Elisabetta Canalis, som skal ha gjestet presidentens fester.

Berlusconi er for tiden saksøkt i fire forskjellige saker. Han dukket nylig opp i retten i Milano for korrupsjonsanklager, noe han også avviser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere