RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bernander bestiller to til

Sist oppdatert:
Mosvold Supply, med John G. Bernander i spissen, har skaffet penger til å bestille ankerhåndteringsfartøy nummer tre og fire.
- Vi har ståltro på markedet. Tallet på rigger vokser sterkt, samtidig som et strammere regelverk setter økte krav til skipene som skal assistere dem, sier John G. Bernander i Mosvold Supply Plc i Handelens Hus i Kristiansand.

Etter å ha bestilt to store ankerhåndteringsfartøyer fra et indonesisk verft sist juni, er nå de nødvendige pengene skaffet for å erklære opsjonene og kontrahere to til. De blir også noen sværinger av det velprøvde Vik Sandvik-designet, skriver NA24 Kristiansand.

Pengene, ja. Med hjelp av Pareto Securities er det hentet inn 115 millioner kroner i ny aksjekapital - til en marginalt høyere kurs enn i juni - og 21 millioner dollar (rundt 120 millioner kroner) i form av et obligasjonslån som kan omdannes til aksjer.

Finans- og shippingmannen Arne Blystad har tatt hele dette konvertible lånet og trer dermed inn som strategisk alliansepartner for Mosvold Supply. Når lånet er blitt aksjer, vil Blystad kontrollere rundt 20 prosent i Mosvold Supply.

Mosvold Shipping, som eies av Magne Kristiansen, Morten Borge, Roy Mosvold, Kurt Mosvold og Per Tønnessen, er ellers med på denne seneste aksjekapitalutvidelsen. Så langt er eierandelen på 23 prosent i Mosvold Supply opprettholdt på veien mot børsnotering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere