RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berntsen støtter Kolbergs syn på et Ap i politisk krise


Thorbjørn Berntsen (født 13. april 1935) er en norsk politiker (Ap). Han var Norges miljøvernminister 1990–1997, og er kjent som «Leppa fra Grorud». Han ble i sin tid som miljøvernminister kjent som en arg motstander av det britiske anlegget Sellafield.
Thorbjørn Berntsen (født 13. april 1935) er en norsk politiker (Ap). Han var Norges miljøvernminister 1990–1997, og er kjent som «Leppa fra Grorud». Han ble i sin tid som miljøvernminister kjent som en arg motstander av det britiske anlegget Sellafield. Foto: Flickr/Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet
Sist oppdatert:
Tidligere Ap-nestleder Thorbjørn Berntsen stiller seg bak partisekretær Martin Kolbergs oppgjør etter høstens krisevalg.

Lørdag slo Kolberg fast i Klassekampen at hans eget parti står midt i en politisk krise etter høstens valg og konkluderte med at Ap er i ferd med å glemme sin ideologiske begrunnelse.

Nå får han støtte fra Thorbjørn Berntsen som mener partiet har inngått for mange kompromisser og blitt for utydelige politisk.

– Jeg vil ikke snakke ned Ap, men det er viktig at vi igjen blir tydelige på tradisjonelle og viktige områder. Det viktigste budskapet Martin kommer med, og som jeg i stor grad er enig med ham i, er at vi må bli tydeligere ideologisk, sier han til avisen.

Berntsen trekker fram kampen mot private velferdstjenester, boligmarkedet og salg av statlige selskaper som tre områder der han ønsker en ideologisk venstredreining.

– Kampen mot profitt på omsorgs- og velferdstjenester er et område der vi kunne gått i front og båret fanen. En rettferdig sosial sektor hvor ingen har sugerør inn i statskassa, er et av varemerkene til sosialdemokratiet, sier han.

Likevel er ikke alt svart. Berntsen viser til at partileder Jonas Gahr Støre har varslet at Ap skal bli et tydelig opposisjonsparti.

– Forutsetningen for å komme videre er at vi blir tydeligere på fellesskapsområder, og kanskje mer aggressive i politikken, mener han.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere