Beroliger terrortruede dansker

Johannesburg (NTB-Ritzau): Sørafrikansk politi mener det er liten fare for terrorangrep under VM-kampen mellom Danmark og Nederland, tross trusler mot begge lagene.

14.06.10 07:51

Truslene ble framsatt i forrige måned av en saudiarabisk al-Qaida-tilhenger. Han hevdet det var planlagt angrep både mot spillere og tilskuere fra Danmark og Nederland under VM.

Det danske laget skal i ilden for første gang mandag, og motstanderen er nettopp Nederland. Politiet i vertsnasjonen Sør-Afrika mener likevel at det ikke er stor fare for angrep i forbindelse med kampen.

- Ingenting tyder på at det vil skje noe terrorrelatert under kampen mellom Nederland og Danmark. Vi har vært oppmerksom på at det har vært sagt en del om den kampen, men ifølge våre etterretningsopplysninger er alt sikkert, sier politiets talsmann Vishnu Naidoo.

Saudiaraberen Abdullah Azam Saleh al-Qatani ble pågrepet i Irak i midten av mai. Bakgrunnen for arrestasjonen var angrepsplanene han fortalte om i et intervju med nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Muslimske ekstremister skal ha diskutert angrep med bilbomber og skytevåpen både mot spillere og fotballfans. Danskene ble angivelig utpekt som terrormål på grunn av Muhammed-karikaturene som ble trykket i avisa Jyllands-Posten i 2005. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.