*Nettavisen* Nyheter.

Berømt elefant drept av krypskyttere

Elefanten Satao ble berømt for kenyanere og turister for sine karakteristiske elfenben (se innfelt bilde). For to uker siden ble elefanten drept av krypskyttere.   Foto: Str (Ap/ Tsavo Trust)

Ble kjent for sine store elfenben.

15.06.14 15:38

Fredag sendte organisasjonen Tsavo Trust en trist pressemelding.

De kunne informere om at elefanten Satao, som var elsket i Kenya på grunn av sine gigantiske støttenner, er død, skutt av krypskyttere for to uker siden.

De siste 45 årene har han vandret rundt på slettene i Kenyas Tsavo East National Park, lett gjenkjennelig på grunn av sine uvanlig store støttenner som nådde nesten helt ned til bakken.

Et fristende bytte for krypskyttere, med andre ord.

- Det er ingen tvil om at Satao er død, drept av en krypskytters giftige pil for å fore den tilsynelatende umettelige etterspørselen på elfenben i andre land. Hvil i fred, gamle venn, du vil bli savnet, skriver organisasjonen på sine nettsider.

Sataos død kommer bare få uker etter at en annen elefant, Mountain Bull, som figurerer i flere store dokumentarfilmer for CBS, ble funnet gjennomboret av et spyd i Mount Kenya National Park.

20.000 skytes i året

Begge de to kjente elefantene ble overvåket tett av vakter i nasjonalparken, men det var altså ikke nok til å holde krypskytterne unna.

Krypskyttere har vært et stort problem for elefantbestanden de siste årene, på grunn av den høye prisen som betales for dyrenes elfenben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den berømte elefanten Satao ble skutt og drept i mai. Foto: (Tsavo Trust)

Ifølge FN ble 22.000 afrikanske elefanter drept av krypskyttere i 2012 og det anslås at mer enn to tredjedeler av bestanden nå er utryddet, skriver Jyllands-posten.

I afrikanske nasjonalparker iverksettes nå en rekke sikkerhetstiltak for å beskytte elefantene, men ifølge WWF er den mest effektive løsningen å stanse etterspørselen etter elfenben. Det er lettere sagt enn gjort.

Twitter-sorg

Etterspøselen kommer hovedsakelig fra sør-øst Asia, hvor mange hevder at elfenbenet har helsebringende egenskaper. Kriminelle nettverk smugler elfenben over landegrensene og pløyer profitten inn i narkotika- og våpensalg.

Elefanten Satao har blitt lagt merke til av tusenvis av turister som har vært på safari, og mange av dem gir uttrykk for sorg etter å ha lest den triste nyheten. Flere Twitter-brukere, deriblant Kenya Pics, har skrevet om elefanten og lagt ved et bilde.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag