RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berre tror på seier mot Godset

VALLHALL (vif-fotball.no): En strekkskadet og nysignert Morten Berre tror lagkameratene vinner på Ullevaal.

Morten kan etter all sannsynlighet ikke spille mandagens kamp mot Strømsgodset.

- Jeg har en strekkskade på baksiden av låret, som jeg fikk på trening foran kvartfinalen mot Bodø/Glimt, og Godset-kampen er veldig usikker for min del, sier han til vif-fotball.no.

Denne sesongen har Berre spilt både spiss og kant, og har vært på banen i de fleste av Vålerengas seriekamper. Han er, som mange andre, ikke helt fornøyd med sesongen så langt.

- Vi må se positivt på det, og er i en semifinale i cupen, det er veldig bra. I serien hadde vi et ønske om å ligge høyere enn hva vi gjør nå, og vi satser på å klatre på tabellen utover høsten. Det er ikke mange poengene opp til en fjerdeplass, og vi må bare prøve å sanke flest mulig poeng utover, sier han offensivt.

- Jeg synes det er helt naturlig at vi sikter oss oppover, selv om helt til topps ser vanskelig ut. Stabæk ser fryktelig gode ut, og sammen med Fredrikstad, har de skilt seg ut i år.

Tror på seier
Morten trua på at Vålerenga kan slå Strømsgodset mandag, til tross for at hjemmeformen ikke har vært den beste i år.

- Vi slo Strømsgodset 3-1 på bortebane tidligere i år. De har gjort det bra, og tok en sterk seier mot Molde når de var i form, men som mange andre lag har de vært bedre hjemme enn borte. Vi bør ha en god sjanse til å slå de i dag, sier han.

- Men, Tippeligaen er sånn at det ikke er så mange andre enn de to i toppen som er stabile, så vi må være helt skjerpa når vi går utpå der.

Veldig mange lag som kommer på besøk til Ullevaal legger seg lavt og satser på kontringer. Den taktikken har Vålerenga slitt med å finne ut av.

- Hvis vi ikke får mål tidlig, kan det bli litt frustrerende. Vi har opplevd mange ganger at lag legger seg mot oss, og det er ikke unaturlig at man er litt mer forsiktige på hjemmebane. Det er lov å være smart. Men, vi som hjemmelag må finne ut av det. Vi får øvd nok på det, så den koden må vi knekke snart.

- I mandagens kamp blir vel hovedforskjellen at Godset legger kantene sine litt lavere enn på hjemmebane. Da må vi prøve å utnytte romma som blir, spesielt på kantene.

Potensialet er stort
Det har blitt mange nye lagkamerater på Morten denne sesongen, noe mange har pekt på at kan være en grunn til at det har gått litt trått spillemessig.

- Det er vanskelig å finne et fasitsvar på hvorfor vi kan gå fra det helt fantastiske til mer begredelig spill. Potensialet i laget er det ingenting å si på, men noen ganger tar det mer tid å få det til å sitte. Det ser ut som vi har en slik sesong.

Også på trenersiden har det vært en del endringer siden forrige sesong, en modell som fungerer godt for spillerne.

- På feltet fungerer den såkalte trenermodellen vår godt, og det virker som trenerne er godt forberedt. Vi får litt mer tid på å terpe individuelle ferdigheter, og har hatt mer spesifikk rolletrening i år enn tidligere. Samtidig tror jeg ikke vi trener verken mer eller mindre enn andre lag i Tippeligaen.

VIF TV: Berre signerte til 2010

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere