*Nettavisen* Nyheter.

Berserk fortsetter ferden mot Argentina

Puerto Williams/Oslo (NTB-Line Håland Aaltvedt): Jarle Andhøy og resten av mannskapet på Berserk er fri til å seile videre etter at båten mandag ble frigitt etter ti dagers arrest i Chile.

09.04.12 22:16

Andhøy og resten av besetningen på fire klarte mandag å få de nødvendige papirene på plass og dermed tillatelse av chilenske myndigheter til å reise videre, skriver VG.

- De fikk tillatelse til å gå i land for noen dager siden og fikk dermed internettilgang, som var nødvendig for å komme i kontakt med Russland og få sendt over registreringspapirene til båten. På grunn av at det har vært påske, tok det litt tid å få disse papirene på plass, forteller Berserks talsmann, Rune Olsgaard, til NTB.

Berserk, som opprinnelig het Nilaya, ble tatt i arrest av et chilensk marinefartøy 31. mars og eskortert til en chilensk marinebase i det lille tettstedet Puerto Williams på sørspissen av Sør-Amerika.

Den norske seilbåten ble stanset på vei nordover fra Sørishavet, der ekspedisjonen ønsket å finne ut hva som skjedde da forgjengeren forliste for ett år siden og tre menn forsvant med den. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag