Gå til sidens hovedinnhold

- Berusede sykepleiere beordret på jobb

I et anonymt brev til Fylkeslegen skriver sykepleiere ved Ahus at de er blitt beordret på jobb i beruset tilstand.

Brevet som ble sendt 17. desember i fjor er underskrevet «Pliktoppfyllende sykepleiere». Nå krever Fylkeslegen svar, skriver VG.

I brevet skriver de ansatte at bemanningssituasjonen ved Akershus universitetssykehus (Ahus) er så presset ved barne- og ungdomsklinikken på sykehuset at de mener det er utrygt både for ansatte og pasientene. De beskriver utstrakt bruk av beordring om å gå på jobb.

«Det er også eksempler der ansatte som har drukket alkohol, får beskjed om å slutte å drikke, samt at man får taxirekvisisjon for å komme på jobb om få timer. Det er alarmerende at ansatte som ikke er kjørbare, blir beordret på arbeid», skriver sykepleierne.

I brevet skriver sykepleierne dessuten at de ønsker å forbli anonyme fordi de tidligere har erfart at det straffer seg å melde fra ved barne- og ungdomsklinikken.

– Dette er drøye påstander, men de svekkes av at de er anonyme – og at det nok blir vanskelig å få dem bekreftet. Men når ansatte advarer om uforsvarlig drift, så er det veldig alvorlig. Det at man tvinges på jobb når man har drukket, er alvorlig og forferdelig hvis det er sant, så det vil jeg gjerne se belegg for, sier fylkeslege Petter Schou til avisa.

Dagens lovverk er nylig innskjerpet med totalt avholdspåbud for helsepersonell fra tolv timer før man skal på jobb. I et brev til sykehuset ber Schou om svar innen 15. februar.

Klinikksjef Jan Petter Odden ved barne- og ungdomsklinikken sier han er helt ukjent med forholdene som blir beskrevet i brevet.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken