RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Besatt av å unngå sex

Foto: Discovery Channel (Discovery Channel)
Sist oppdatert:
Cory gjorde alt for å slippe å ha sex med sin kone.

(SIDE2:) - Når hun tok på meg trakk jeg meg unna, sier Cory.

Han brukte alle mulige unnskyldninger og knep for å unngå å havne i en situasjon som kunne føre til sex. Cory lider av «Sexual anorexia».

I Discovery-dokumentaren «Sex-helt på kanten», som sendes på norske TLC, forteller ekteparet Cory og Kerry om den såkalte lidelsen. TV-serien tar for seg forskjellige seksuelle lidelser.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Hadde bra sexliv
Cory og Kerry møtte hverandre da de studerte, og ble forelsket med en gang.

- Bryllupet var fantastisk, en av mine mest minnerike dager. På bryllupsreisen hadde vi sex flere ganger om dagen. Det var fantastisk, sier Cory i dokumentaren.

Men like etter bryllupsreisen begynte ting å endre seg i forholdet. I løpet av de første ukene i ekteskapet merket Kerry at noe var forandret. Hun måtte, som hun selv sier, nesten tigge om at hun og Cory skulle være intime.

- Jeg trodde alle menn liker sex. Jeg forsto det ikke, sier Kerry.

Cory forklarer at tanken på sex ført til at han fikk angst. Han følte frykt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Pliktsex
Sexlivet forandret seg fra at paret hadde sex daglig, til et par ganger i uka, deretter månedlig, også sjeldnere. Det ble en slags pliktsex, forklarer Cory. Kerry på sin side mistenkte mannen for å være homofil, eller utro. Det manglende sexlivet gikk ut over ekteskapet. Cory og Terry søkte derfor hjelp sammen. Det første skrittet ble at Cory måtte gjennom en del tester. Basert på resultatet fikk Cory en diagnose.

Han led av «sexual anorexia». Det er en betegnelse på personer som mangler lysten på sex. Disse føler også frykt for å være intime, og får ofte angst. Personen har ikke noe imot sex i seg selv, men sliter med det å være intime i et forhold. En seksuelt anorektiker kan ha en sosial fobi eller være så skjør følelsesmessig at risikoen for avvisning eller kritikk er langt mer skremmende enn å være isolert.

Behandles med terapi
- Da jeg først hørte ordet «sexual anorexia» tenkte jeg at dette har jeg aldri hørt om før. Ingen har noensinne snakket om noe lignende. Men da jeg gikk gjennom alle tegnene tenkte jeg at det passet overens med mannen min, sier Kerry.

Doktor Douglas Weiss behandlet Cory, og forteller i dokumentaren at behandlingsformen mot problemet er terapi. Weiss sier at oppvekst, forholdet til foreldrene og frykten for å bli såret er blant årsakene til at folk kan lide av «sexual anorexia».

«Sex-helt på kanten» sendes lørdager klokken 21.30 på TLC Norge. Se hvordan det gikk med Cory og Kerry lørdag 16. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere