RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Besøk anti-Idol festivalen

Sist oppdatert:
Om du er gira på ny norsk musikk uten at noen av artistene har Idol foran navnet sitt, er Underwood noe for deg.

I 2000 spilte Kaizers Orchestra på UnderWood. I 2003 var de en av hovedattraksjonene på Storscenen. Det er ingen tvil om at det er en liten høyder for band som trenger en boost i karrieren å delta på Norwegian Wood. I år har 8 lokalband fått sjansen til å stille opp på UnderWood:

Tell Us A Lie

Tell Us A Lie fra Fredrikstad spilte på Musikkens Dag, Oslo i år. Vi aner et snev av Euroboys surfegode stemning i dette bandet. Derfor er det vel ikke så rart at de i følge Nrk.no gikk i studio etter påske for å spille inn sitt første album med Knut Schreiner (kjent fra Euroboys og Turboneger) som produsent.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låta ”Cold-Hearted Slob”

Moro-punk fra Oslo, Superfamily
Moro-punk fra Oslo, Superfamily
Superfamily

Superfamily fra Oslo er moro-punk. Helt klart hørevennlig for også de som har dratt med seg termosen og minipersoner med teletubbietskjorte på festival. Spesielt låta ”Shitfuck” som er et vakkert sammensurium av ord bestemor liker og tante Bibelbelte hater.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låta Shitfuck

Shirleys Temple

Noen av dere har nok hørt låta ”Favorite Mistake” på Petre, og ja dette er frisk fin rock med anslag av Green Day, skate og sist men ikke minst wohooo. Helt klart stjernepotensiale i bandet fra Horten og Tønsberg.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låtaAsshole

Null$katte$nylterne

De er blitt kalt en kombinasjon av D.D.E. og Turboneger. Noe som kan være skremmende nok i seg selv. Men gutta skal visstnok levere trøkk på scenen og godkjent punk’n’roll. De er nå ute og promoterer EP-en ”Fortar, Hardar, Høgar”. For dere som ikke skal på Norwegian Wood, kan dere ta turen innom Elm Street, Oslo på torsdag 17.juni å se gutta fra Namsos i pre-festivalform.

Jennifer Peach =koserock?
Jennifer Peach =koserock?
Jennifer Peach

For dere som liker Dave Matthews eller for den del Kurt Nilsen, er nok Jennifer Peach det bandet du vil like best på UnderWood. Koselig pop med fengende låter og tjohei. Noe å få med seg når folka ved siden av deg begynner å bli høylydte og kladder på kaffetermosen din.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låta One Day

The Love Revolt

For dere som liker The Smiths og som føler at Depeche Mode var best med klart innslag av synth. Gå og se The Love Revolt! Her vil du klassiske referanser fra The Cure og en sterk vokal av Tore Meberg.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låterher

Shaun Bartlett

Helt klart en av Underwoods mest spennende band. Shaun Barlett ville ha en solokarriere. Men ingenting er vel å kjedeligere enn å krangle med seg selv om låtarrangementer? Så på Norwegian Wood stiller han på med liveband og en stemme som kanskje er en av Norges mest sjelfulle. Oppfordring fra bandet:

- Ta med smil, pledd og softis!

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låter her

Poor Man's Hollywood

Er du like ihuga fan av Bruce Springsteen som min redaksjonssjef burde du absolutt ta turen innom Frognerbadet. I dette bandet ligger det mye snacks for dere som liker folkelig rock som Counting Crows og The Boss.

For å sjekke ut musikken deres, sjekk ut låter her

Når spiller bandene?

Underwood vil ta plass på lørdag 19.juni og søndag 20.juni i Frognerbadet under årets Norwegian Wood.

Sjekk her for mer informasjon om Norwegian Wood

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere