*Nettavisen* Nyheter.

Beskjeden meny for Midtøsten-samtaler

Washington (NTB-AFP): Bønnesuppe, havabbor og mango-iste sto på menyen da Palestinas og Israels sjefforhandlere innledet forhandlinger med et tradisjonelt, muslimsk måltid.

30.07.13 11:17

Israelske Tzipi Livni og hennes palestinske motpart Saeb Erakat satt ved siden av hverandre rundt middagsbordet i det amerikanske utenriksdepartementets elegante Thomas Jefferson-rom mandag kveld.

Verten for iftar-middagen, som for muslimer under ramadan markerer slutten på fasten ved solnedgang, var utenriksminister John Kerry.

De to partene møttes ansikt til ansikt for første gang offentlig siden den siste runden med samtaler kollapset i september 2010. Nyhetsbyrået AFP beskriver middagen som en symbolsk stund preget av fred og toleranse.

Måltidet besto av søtmais, bønnesuppe, grillet havabbor, safranrisotto og aprikoskake. Det hele ble skylt ned med mango- og fersken-iste.

Detaljene fra de innledende forhandlingene er begrenset til nettopp innholdet på menyen. John Kerry, som gjennom sitt skytteldiplomati har lagt ned en iherdig innsats for å få Livni og Erakat med på å i det hele tatt møtes, insisterer på å holde detaljene fra samtalene hemmelig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.