RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beskjeden meny for Midtøsten-samtaler

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Bønnesuppe, havabbor og mango-iste sto på menyen da Palestinas og Israels sjefforhandlere innledet forhandlinger med et tradisjonelt, muslimsk måltid.

Israelske Tzipi Livni og hennes palestinske motpart Saeb Erakat satt ved siden av hverandre rundt middagsbordet i det amerikanske utenriksdepartementets elegante Thomas Jefferson-rom mandag kveld.

Verten for iftar-middagen, som for muslimer under ramadan markerer slutten på fasten ved solnedgang, var utenriksminister John Kerry.

De to partene møttes ansikt til ansikt for første gang offentlig siden den siste runden med samtaler kollapset i september 2010. Nyhetsbyrået AFP beskriver middagen som en symbolsk stund preget av fred og toleranse.

Måltidet besto av søtmais, bønnesuppe, grillet havabbor, safranrisotto og aprikoskake. Det hele ble skylt ned med mango- og fersken-iste.

Detaljene fra de innledende forhandlingene er begrenset til nettopp innholdet på menyen. John Kerry, som gjennom sitt skytteldiplomati har lagt ned en iherdig innsats for å få Livni og Erakat med på å i det hele tatt møtes, insisterer på å holde detaljene fra samtalene hemmelig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere