Gå til sidens hovedinnhold

Beskjeden oppgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): Oslo Børs var ikke i storslag torsdag, men hovedindeksen steg med 0,54 prosent og endte på 393,25 poeng.

Seadrill og Subsea 7 la på seg henholdsvis 2 og 1,8 prosent og var blant vinnerne på Oslo Børs torsdag. Men flere av børslokomotivene var godt inne på plussiden da handelen var over. Både Telenor og Petroleum Geo-Services steg med omkring 1,4 prosent. Yara kunne skilte med en oppgang på drøye 1,1 prosent, mens DNB økte med 0,9 prosent.

Like bra gikk det ikke for Norsk Hydro, som slanket seg 1,4 prosent. Rødt så også Aker Solutions og Royal Caribbean Cruises, som hadde en nedgang på henholdsvis 1,1 og 0,5 prosent. Statoil balanserte på nullpunktet, men endte med å synke 0,1 prosent.

I Sør-Europa gikk handelen langt tregere torsdag. I Milano falt børsen 3,7 prosent, mens Madrid-børsen falt med 2,9 prosent. Lenger nord var fallet mindre markant, men også London og Paris hadde en handelsdag i minus. DAX-indeksen i Tyskland sank med 0,25 prosent.

Oljeprisen har steget de siste dagene. Torsdag ettermiddag ble nordsjøoljen omsatt for drøye 113 dollar fatet. Amerikansk lettolje gikk for nærmere 103 dollar fatet. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut