Beskriver savnet mann som ustabil

Truet til seg Veidekke-bil med kniv. Tirsdag trapper politiet opp letingen.

Stryn (NTB): Letingen etter en mann i 20-årene i Stryn i Sogn og Fjordane fortsetter tirsdag. Politiet beskriver ham som ustabil og viser til at han lørdag med en kniv truet en gruppe mennesker til å forlate et kjøretøy.

Mannen kommer fra Rogaland. Politi og letemannskaper har søkt etter ham siden lørdag. Natt til tirsdag var han fortsatt ikke funnet.

- Natt til tirsdag har politiet etablert lytteposter med politihunder ute i terrenget. Til hjelp ar de varmesøkende kamera, opplyser operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

En mer aktiv leting etter mannen blir igangsatt tirsdag morgen klokken 8.30. Da skal politiet få bistand fra 25 personer fra Røde Kors, åtte hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, ti personer fra Alpin Redningsgruppe fra Jostedalen og Lom, samt politiets egne hunder og mannskap til videre søk etter mannen.

Det var lørdag formiddag at mannen kom kjørende inn i en tunnel på Strynefjellet der han kolliderte med en VW Caddy som tilhørte Veidekke. Han gikk ut av sin egen bil og truet sjåføren og de andre i Veidekke-bilen med kniv til å gå ut av kjøretøyet. Mannen kjørte så fra kollisjonsstedet i Veidekke-bilen.

Væpnet politi rykket ut for å lete etter ham, og folk i området ble bedt om å holde seg innendørs og låse dørene. Det ble søkt både på bakken og med helikopter. Senere lørdag ble bilen funnet forlatt på riksvei 15 i Erdalen i Stryn. Siden da har leting etter mannen pågått, hittil uten resultat. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.