*Nettavisen* Nyheter.

Beskylder Frp-er for løgn

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen mener at Frps Per Willy Amundsen lyver.

07.08.09 22:37

– Frps Per-Willy Amundsen farer med direkte usannheter når han hevder at asylpolitikken samlet sett er blitt liberalisert under denne regjeringen. Det motsatte er tilfellet. Vår asyl- og flyktningepolitikk er streng, men rettferdig, sier Dag Terje Andersen i en pressemelding sendt ut av Arbeiderpartiet fredag.

LES OGSÅ:Nesten 10.000 asylsøkere til Norge hittil i år

Andersen sier i meldingen at han er overbevist om at tallene på antall nye asylsøkere vil snu.

– Med de målrettede asylinnstrammingstiltakene til regjeringen, er jeg overbevist om at vi raskt vil se en klar nedgang i tallet på asylsøkere til Norge, sier Andersen.

Denne uken la Utlendingsdirektoratet fram tall som viser en økning på 45 prosent asylsøkere sammenlignet med samme periode i fjor. I løpet av årets sju første måneder kom det 9.900 asylsøkere til Norge.

Automatisk avslag
Arbeids- og inkluderingsministeren viser spesielt til to grep som regjeringen varslet i juni: Automatisk avslag på opphold for asylsøkere som ikke samarbeider om å klargjøre sin identitet, samt omsorgstilbud i hjemlandet for enslige mindreårige uten beskyttelsesbehov.

– Det sier seg selv at disse tiltakene vil gjøre det lite attraktivt å søke asyl i Norge for de som ikke har et reelt beskyttelsesbehov. Men det tar noe tid før vi ser full effekt av tiltakene, heter det i pressemeldingen fra Andersen og Ap.

– Jeg lyver ikke
Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, sier han står fast på at regjeringen inntil nylig har stått for en liberalisering av innvandringspolitikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Jeg lyver ikke og jeg vil trekke fram fire forhold som dokumenterer det. Med støtte fra KrF liberaliserte regjeringen for få år siden politikken for enslige, mindreårige asylsøkere slik at de fikk opphold på humanitært grunnlag. Den nye utlendingsloven, som trolig trer i kraft fra årsskiftet, gjør at alle asylsøkere får status som flyktninger. Det vil gjøre det økonomisk sett mye gunstigere å søke asyl i Norge. For det tredje så gjorde regjeringen i en periode unntak fra å sende asylsøkere som skulle ha søkt asyl i Hellas tilbake til Hellas. Og for det fjerde så viser saken med MUF-erne at man kan tvinge seg til opphold i landet, sier Amundsen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag