Gå til sidens hovedinnhold

Beskylder Frp for juks

- Fremskrittspartiet jukser med sine tall for å tekkes Høyre. Det hevder Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen.

Oslo (ANB): I sitt alternative statsbudsjett la Fremskrittspartiet opp til å bruke 1,5 oljemilliarder mindre enn regjeringen. Dermed er den politiske avstanden til Høyre også redusert til under en milliard.

- Men det er ingen realitet bak det tallet. Her har Fremskrittspartiet tryllet vekk mange milliarder kroner for å sminke bruden i Høyre, sier lederen i Stortingets finanskomité, Torgeir Micaelsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Det er en sannhet med modifikasjoner at Frp bruker mindre oljepenger enn regjeringen. Fremskrittspartiet bruker i realiteten mellom 15 og 20 milliarder kroner mer enn det som går fram av partiets alternative statsbudsjett, hevder Micaelsen.

Flere eksempler
Ap-talsmannen peker på at Frp vil spare inn over åtte milliarder kroner på redusert sykefravær og uføretrygd, uten å fremme konkrete tiltak.

- I tillegg skal partiet spare tre milliarder kroner på strengere innvandringspraksis. Det skal godt gjøres å få til så stor innsparing på ett års Frp-politikk, sier Micaelsen. Han mener at Frp også jukser med tallene for skattelettelser.

- Og så skal Frp selge statlig eiendom for fire milliarder kroner. Det synes jeg virker som å tenke på et tall, sier Micaelsen.

Ikke svenske priser
Ap-politikeren er overrasket over at Frp bare foreslår minimale reduksjoner i avgiftene på alkohol og tobakk.

- Frp har lovet svenske priser i Norge, men det blir like stor svenskehandel med Frp som med Ap. En 20-pakning med sigaretter blir bare 2,50 kroner billigere med Frp enn med regjeringens budsjett. Jeg håper denne debatten nå kan legges død fra Frps side.

- Bensinen blir bare 50 øre billigere med Frp, legger Micaelsen til.

Mageplask
- Dette er løftebrudd og et gigantisk mageplask fra Fremskrittspartiets side. Mange av partiets velgere må være skuffet. Frp hadde ett budskap før valget og har nå et annet når de forsøker å gjøre opp regning med Høyre, sier Micaelsen og nevner at Frp også trikser med tall ved å love at Statens Vegvesen og Jernbaneverket kan få låne til nye prosjekter for vei og bane.

- Slik kan Frp holde på i opposisjon, men det holder ikke når man har satt seg som mål å styre landet, sier Micaelsen.

Avviser kritikken
Fremskrittspartiets Ulf Leirstein avviser kritikken fra Ap.

- Påstanden er fullstendig feil og må stå for Micaelsens regning. Vi har ikke kikket etter noen krittstrek på oljepengebruk, verken i forhold til Høyre eller regjeringen, sier Leirstein.

- Vi har gjort anslag på samme måte som Finansdepartementet. Samtidig har vi tatt med dynamiske virkninger av lavere skatt, som jo etter vår mening fører til lavere arbeidsledighet og sørger for at flere kan leve av egen inntekt og slipper å gå på trygd eller sosialhjelp, sier Leirstein.

- Vi sørger for at det blir 50.000 færre i sykhuskø, og dermed blir det også færre som går sykemeldt, sier Leirstein. (ANB)

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer