RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beskylder Nei til EU for å være dogmatiske

Oslo (NTB): Nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, refser Nei til EU for å være dogmatiske. Hun mener flere i organisasjonen har nei-standpunktet som en trosretning.

- Hvis Nei til EU tror de skal vinne en ny EU-kamp i Norge, må de vinne den med sånne som meg på laget, de som tviler. Alle som framstiller EU-debatten som enkel, svart-hvitt og lett, lyver. I Nei til EU er det folk som har nei-standpunktet som en trosretning. Da er det mange av oss som faller av i diskusjonen, sier Skei Grande til Nationen.

Men hun tror fortsatt at Norge ikke bør bli medlem av EU:

- Jeg heller nok fortsatt mot et nei. Men EU er ikke på dagsorden. Jeg mener man jevnlig må ta nye runder på standpunktet sitt. Venstre kommer sikkert til å diskutere EU på hvert landsmøte fremover, sier Skei Grande.

Hun mener Nei til EU har tatt noen strategisk dårlige valg:

- Nei til EU forholder seg ikke til at EØS er det nasjonale kompromisset som bærer nei-flertallet. Hvis organisasjonen velger å kjøre denne linjen kommer de til å tape den neste EU-debatten, sier Skei Grande. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere