RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DIBYANGSHU SARKAR (Afp)

Beskyldes for å være mann

Sist oppdatert:
Kvinnelig medaljevinner anklages for voldtekt og må gjennomgå kjønnstester i fengsel.

Den tidligere idrettsutøveren Pinki Pramanik har vunnet flere medaljer i løpet av sin løpekarriere.

Nå hevder imidlertid hennes kvinnelige partner at hun i virkeligheten er en mann. Dette skaper problemer rundt hennes tidligere idrettsprestasjoner.

Den kvinnelige ekspartneren hevder også å ha blitt voldtatt av den indiske idrettsstjernen.

Voldtektsanklagene førte til varetektsfengsling for to uker siden, og politiet kunngjorde på en pressekonferanse at de skulle foreta en kjønnstest av stjernen.

Saken ble en sensasjon i indisk presse, og nakenbilder av idrettsstjernen lekket ut til pressen.

Se nyhetsinnslag her:

- Flere kjønnsorganer
Men de foreløpige testresultatene viser imidlertid at kjønnet var for komplisert til å fastslå, og at det måtte gjennomføres ytterligere tester av en spesialist.

Mye tyder på at hun har både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer, noe som ikke gjør henne i stand til å utføre en voldtekt, skriver The Times.

Hun sitter fortsatt fengslet i Calcutta i påvente av nye hormon- og kromosomtester.

To uker etter anklagene ble fremmet, er det mange som nå stiller spørsmål rundt politiet og medias behandling idrettsutøveren.

- En konspirasjon
Faren til Pramanik retter nå krass kritikk mot idrettsmyndighetene i India.

- Hvis de virkelig trodde at Pinki faktisk var en mann, hva er grunnen til at hun besto alle de medisinske testene hun måtte ta i forbindelse med de internasjonale turneringene hun har deltatt på gjennom årene? Det er noe forferdelig galt med systemet vårt, sier faren.

Moren reagerer også på anklagene fra politiet og pressen.

- Hadde kanskje ikke jeg visst om jeg hadde født en gutt eller jente? Dette er en konspirasjon som har til hensikt å ramme vår datter fordi folk er sjalu på hennes navn, berømmelse og penger, sier moren.

Stor inspirasjon
Pramanik vant en sølvmedalje under Commonwealth Games i 2006 og tre gullmedaljer i South Asian Games. Hun ga seg imidlertid på toppen av sin karriere i 2007, angivelig på grunn av en bilulykke.

Hun var en stor inspirasjon i India. Pramanik vokste opp i en av de laveste kastene i India, og utviklet løpetalentet sitt ved å løpe rundt barbeint. Hennes første pris skal ha vært en ku.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere