Gå til sidens hovedinnhold

Beskyldes for galskap

Mads Gilbert svarer på beskyldningene. - Alt vi har rapportert kan etterprøves, sier Gilbert.

En rekke internasjonale leger har i det siste nummeret av det medisinske tidsskriftet Lancet gått ut og krevd en umiddelbar stans av voldshandlingene på Gazastripen.

I tillegg inneholder tidsskriftet en rapport på lidelsen som utspiller seg på Gazastripen, hvor blant annet Erik Fosse og Mads Gilbert beskriver situasjonen på Gaza-sykehusene som et marerittaktig blodbad.

I artikkelen kommer det blant annet fram at Gazas største sykehus Shifa måtte be om ekstra kjøleutstyr fordi likene var i ferd med å gå i oppløsning.

Det ble gjennomført mer enn 350 operasjoner i løpet av de to første ukene av offensiven.

Fosse og Gilbert jobbet på Shifa-sykehuset i nesten to uker i begynnelsen av den israelske offensiven og hadde en sekundærrolle som reportere. Grunnen til dette er fordi Israel nekter alle internasjonale journalister adgang til Gazastripen.

Beskyldes for galskap
Talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Yigal Palmor, går hardt ut og beskylder Erik Fosse og Mads Gilbert for å spre ondsinnede løgner i tidsskriftet.

- Dr. Gilbert er notorisk for sine venstreradikale standpunkter og sin systematiske demonisering av Israel. Han har allerede anklaget Israel for nesten alle marerittaktige forbrytelser som finnes, og ignorerer tilbakevisningen av alle hans anklager, sier talsmann Palmor til nyhetsbyrået AP.

- Hans historier er Dantes fantasi verdig, men det er blitt bevist gang på gang at dette er langt fra virkeligheten. Det er trist at medlemmer av legestanden lar seg bli revet med av galskapen til Mads, sier Palmor.

Ikke overrasket
Mads Gilbert er derimot lite overrasket over beskyldningene fra Israel.

- Det er helt som forventet. Vi har ventet på dette i flere dager. Dette er en del av propagandakrigen til Israel. Vi tar det helt med ro. Alle vet hvem vi er og alle vet hva vi står for. Alt vi har rapportert kan etterprøves, sier Gilbert til Nettavisen.

Gilbert forteller at det allerede er opprettet en rekke nettsider som forsøker å undergrave troverdigheten til han og Erik Fosse. I tillegg har Gilbert blitt hengt ut på den proisraelske amerikanske TV-kanalen Fox News som «Hamas-legen».

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot