*Nettavisen* Nyheter.

Beskyldt for sex før ekteskapet - steinet til døde av IS

Dramatiske bilder av steiningen av et par IS hever har hatt sex før ekteskapet  i Irak sirkulerer på nettet.

Dramatiske bilder av steiningen av et par IS hever har hatt sex før ekteskapet  i Irak sirkulerer på nettet. Foto: Faksimile

Med stor mengde mennesker som publikum.

30.03.15 21:55

Bakbundet og med bind for øynene blir mannen og kvinnen steinet til døde på et torg i Mosul i Irak. Forbrytelsen paret skal ha gjort seg skyldig i: Sex før ekteskapet.

Bilder som skal viser grusomhetene i regi av opprørsgruppen IS i Irak har dukket opp på nettet. Bildene skal være tatt i Mosul i Nineveh-provinsen, der IS har tatt makten, skriver Daily Mail.

På bildene ser man blant annet hvordan unge gutter har tatt plass på fars skuldre for å se den offentlige henrettelsen bedre.

Stor menneskemengde ser på

En stor menneskemengde bivåner henrettelsene, og tungt bevæpnede opprørere holder vakt. I bakgrunnen ser man kvinner med nikab.

En av IS-opprørerne med et gult skjerf foran ansiktet leser opp anklagene mot ekteparet. Midt på plassen ligger det flere store steiner klare. Steinene begynner å hagle over paret, som siden dør av skadene.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR FOR STEINING: En samling steiner er gjort klar før dødsstraffen skal fullbyrdes. Foto: Faksimile


- Streng tolkning av islam

- IS' mediestrategi går ut på å vise at de forholder seg strengt til en veldig streng tolkning av islam. Den baserer seg på dødsstraff for veldig mye, uttalte Irak-ekspert Cecilie Hellestveit til NTB i januar, da det begynte å dukke opp mange grufulle bilder av IS-likvideringer på nettet.

Ekspertene advarte da og sa at slike bilder kan være falske.

Ifølge Hellestveit styrer IS etter såkalt hudud - brutale straffemetoder som inkluderer steining, amputasjoner og korsfestelser.

Ifølge Hellestveit brukte islamistiske grupper som har tatt makt og som prøver å befeste sin posisjon ofte slike svært synlige metoder for å vise hvor «sanne» muslimer de er.

- Vanskeligere i Mosul

Livet i Mosul er blitt mye vanskeligere under IS, sier en av innbyggerne til nyhetskanalen Al Jazeera.

- Jeg kan ikke en gang gå ut på egenhånd for å handle, sier en 50 år gammel kvinne ifølge nyhetskanalen.

Oppslag rundt i byen instruerer kvinnene hva de skal ha på seg og anbefaler lange plagg kjents om abayas, hansker og heldekkende hodeplagg.

Mennene får beskjed om å la skjegget gro.

Unge menn forteller at de holder seg innendørs av frykt for at IS vil prøve å rekruttere dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.