Beskytt håret om sommeren

- Sol, saltvann og klor er forferdelig skadelig for håret, sier stylist og frisør Birger Løkeng.

(SIDE2): Tidligere Homsepatruljen-programleder og kreativ leder ved Adam og Eva, Birger Løkeng advarer mot slitasje på håret om sommeren.

- Sol, saltvann og klor er forferdelig skadelig. Det bleker bort all farge, sier Løkeng og legger til at det skaper mekanisk slitasje på håret og gir en uopprettelig skade.

Ta vare på håret

Frisøren anbefaler å bruke solfaktorprodukter for hår.

- Farger man håret er man avhengig av å bruke det- akkurat som produkter for huden, bare at det er for hår.

Løkeng påpeker at litt solbleika hår er veldig pent, men mange har sikkert opplevd overgangen til at håret blir helt «herpa».

Badehette er ut

Her er noen gode tips fra Løkeng:

- Ha alltid en caps. Lag flette om håret er langt og beskytt håret mot sola og klor. Badehette er ikke moderne lenger, sier Løkeng og ler- så bruk swim cream isteden, legger han til.

- De fleste frisører har solprodukter, og de funker. De ligger som en kappe, «swim cream» er som en blokk, sier Løkeng og påpeker at du i tillegg beskyttes mot brannskader på hodebunnen.

Motebevisst

Birger Løkeng har ikke bare god kunnskap når det gjelder hår, han har også en lidenskap for klær.

- Den metroseksuelle mannen er byttet ut med den retrofile mannen nå. David Beckhams glattbarberte kropp er litt 90-tallet. Man skal se ut som en mann, men ikke være for glatt, sa han nylig til side2 da han stilte opp på «10 siste motekjøp».

LES: Trendy i militærjakke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag