Gå til sidens hovedinnhold

Beslagla Breiviks tredje våpen

Politiet vil ikke si hvor våpenet ble funnet.

Politiet skal nå ha beslaglagt et tredje våpen fra massedrapsmann Anders Behring Breivik (32), skriver Bergens Tidende.

Da han ble pågrepet på Utøya hadde han to våpen på seg, en Glock-pistol og en Ruger, nå er altså et tredje våpen funnet.

Politiet ønsker imidlertid ikke å si noe mye om hvor de fant det tredje våpenet.

- Vi ønsker ikke å opplyse hvor det tredje våpenet ble funnet, sier informasjonsmedarbeider i Oslo politidistrikt, Roar Hanssen.

Sannsynligvis skaffet på lovlig vis
Den terrorsiktede mannen har de siste årene hatt adresse hos sin mor på Skøyen i Oslo, men meldte flytting til Åsta i Hedmark i april, hvor han i all hemmelighet planla den verste terrorhandlingen i Norge i fredstid.

Politiet har tidligere fortalt at alt tyder på at Behring Breivik har skaffet seg våpen på lovlig vis. Han har også stått oppført som medlem i Oslo pistolklubb.

NRK Dagsrevyen melder onsdag kveld at at en større bombe enn den som ble detonert ved Regjeringskvartalet 22. juli er funnet på gården hvor Breivik bodde. Den skal ha veid mellom 1000 og 1500 kilo. Hva som er grunnen til at denne ikke ble benyttet vites ikke, en teori kan være at den var for stor for bilen hans.

Lukkede dører
På fredag skal det tas stilling til hvorvidt den terrorsiktede skal sitte ytterligere fire uker i isolasjon under et fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Behring Breivik har ytret ønske om å bære kjole og hvitt, dette ble imidlertid avfeid av retten onsdag, som også bestemte at fengslingsmøtet kommer til å bli holdt for lukkede dører med argumentasjonen om at det er fare for at han vil kommunisere med tilhørere og eventuelle medhjelpere.

32-åringen har i avhør hevdet at han var alene om aksjonene som kostet 77 menneskeliv, men han har også fortalt at det finnes to andre terrorceller i Norge, uten å ville nevne navn på disse.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten