Beslagla overgrepsbilder hos psykolog

Politiet fant det som kan være et rekordbeslag av barnepornografi.

01.11.10 10:52

En psykolog er varetektsfengslet etter at politiet fant det som kan være norgeshistoriens største beslag av bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn.

Politiet har beslaglagt over tusen timer video og flere hundre tusen bilder av til dels grove overgrep mot gutter, skriver Haugesunds Avis.

Ikke siktet for overgrep

Mannen erkjente allerede i det første avhøret med politiet at han har lastet ned bildene og videoene fra internett.

- Vi har ingen indikasjoner på at dette er egenprodusert materiale, derfor er han heller ikke siktet for overgrep, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup ved Haugesund politistasjon til Haugesunds Avis.

Mannen er psykolog og har tilknytning til rettssystemet som sakkyndig.

Han har lang fartstid i arbeid med barn og ble pågrepet 13. oktober da han deltok under «Barn er bra»-festivalen i Haugesund.

Politiet mener, ut fra filnavn og miljøet som barna befinner seg i, at noen av barna i materialet er norske.

Interpol varslet

For politiet startet saken i vår, da Kripos ble varslet av Interpol i tyske Wiesbaden. Interpol driver kontinuerlig overvåkning av fildelingsnettverk som pedofile bruker, og sporet der opp en IP-adresse på Haugalandet. De varslet Kripos, som igjen varslet politiet i Haugesund.

Psykologen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 204a, som omhandler blant annet besittelse og distribusjon av bilder av seksuelle overgrep mot barn. Han er i Sunnhordland tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll fram til 11. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag