Navarsete og Kleppa besøker fredag noen av områdene som ble hardest rammet da uværet Dagmar herjet som verst i julehelga.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) besøker Stryn, Hornindal og Gloppen kommuner. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) deltar under deler av besøket.

Møter lokale myndigheter og frivillige
De to statsrådene møter blant annet kommuneledelse, frivillige og berørte beboere, og får orienteringer om situasjonen, opplyser regjeringen.no.

Besøket starter i Stryn klokka 10.45 med befaring ved rasområdet i Flo.

Klokka 13 går turen til Grodås i Hornindal der det blir befaring ved ødelagt veistrekning.

Cirka klokka 15 blir det besøk i Byrkjelo. Her skal Gloppen kommune orientere om situasjonen ved Tine.

- Gjør sterkt inntrykk
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) berømmet torsdag alle som har stått på de siste dagene for å begrense og reparere skadene etter stormen på Vestlandet.

- Det gjør sterkt inntrykk at så mange er rammet av de sterke naturkreftene. Det er spesielt tragisk at en person mistet livet i opprydningsarbeidet, og mine tanker går til hans pårørende, sier Stoltenberg ifølge en pressemelding.

Fikk tre over seg
Det var 58 år gamle Kjell Egil Ness fra Veitastrond som onsdag mistet livet i en arbeidsulykke i Luster i Sogn og Fjordane, melder Sogn Avis.

- En mann er bekreftet omkommet i forbindelse med opprydding etter stormen ved en vei i Luster. Han har fått et tre over seg, uttalte operasjonsleder Svein Rød ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen onsdag.

- Må vente mer ekstremvær
Statsministerens kontor sier Stoltenberg tar sikte på å dra til Vestlandet rett etter nyttår for å diskutere arbeidet med å bedre beredskapen med berørte fagetater og lokale myndigheter.

- I følge FNs klimapanel vil klimaendringene føre til hyppigere og mer intenst ekstremvær. Selv om vi i mange deler av Norge er vant til å håndtere tøft vær, må vi derfor være forberedt på at ekstremværet blir kraftigere og inntrer oftere, sier Stoltenberg.