RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best å holde seg i live

Sist oppdatert:
«Unreal Championship 2» er perfekt for de med sans for raske skytespill og som har Live. Alene er opplevelsen en annen.

«Unreal Champsionship 2» er det andre «Unreal»-spillet som bare finnes på konsoll. Utviklerne har tatt det beste fra «Unreal Tournament»-serien, lagt til noen konsollelementer og fjernet det som bare egner seg på PC. Vi sitter igjen med er et kjemperaskt og actionfylt skytespill som kombinerer det tradisjonelle med det utradisjonelle.

Den største forskjellen mellom dette og sine brødre, er at du kan slåss på kloss hold. Et meget kraftig sverd sørger for at figuren din deler ut mye smerte også når fienden er nær. For å få det til og fungere skikkelig, gir utviklerne deg muligheten til å se figuren bakfra.

At du kan plassere kameraet bak figuren, åpner også for en haug andre muligheter. Blant annet kan du hoppe inn i veggen og satse for og komme enda høyere. Dobbelthopp og andre slike triks fra plattformverdenen er på plass. «Unreal Championship 2» krever at du tenker alt annet enn A4 når motstanderne skal bekjempes. Hoppingen og muligheten til å bytte mellom kampstiler og synsvinkel tvinger deg til og tenke annerledes enn de fleste andre skytespill.

Enspillerbiten er egentlig bare en opplæringsmodus før du slipper deg løs på nettet. Du har valget mellom historiemodusen, hvor du skal gå seirende ut av en turnering, og enkeltkamper. Datamotstanderne er gode og fungerer ypperlig som sparrepartenere. Slår du den vanskeligste motstanderen, har du en solid grunnmur å bygge videre på..

Det meste av moroa befinner seg online. Riktignok kan du spille to stykker på en maskin eller opptil 8 på System Link, men det er på Live de skikkelig harde gutta befinner seg. De førti banene og mange ulike figurklassene (med forskjellige angrep, egenskaper også videre) bør kunnes på rams før du logger deg på. For uansett hvor god du er, finnes det alltid noen som er bedre. Heldigvis skorter det aldri på treningspartnere. Vi måtte vende slukøret i sengs både tidlig og sent, men alltid med noen nye taktikker innabords.

Spillmodiene du får kose deg med er mange. «Deathmatch» og «Capture the Flag» er selvsagt med og leverer som alltid varene. De to vi ikke har sett før heter «Overdose» og «Nail Slaugther». Førstnevnte går ut på at du skal samle gjenstander og levere dem i basen din, mens du i sistnevnte skal slakte fler uskyldige dyr enn motstanderen. Koselige greier.

Grafikken er opp og ned. Spillet ser pent ut, men når det skjer mye på en gang opplevde vi hakking. Alle vet hvor irriterende det er, og når maskinvaren ikke kan oppgraderes blir det spesielt ille. Siden det skjedde både over nett og lokalt, føler vi oss trygge på at det er spillet og ikke nettlinja. Lydsiden er derimot upåklagelig. Våpnene er saftige og kommentatoren så over-the-top at vi bøyer oss i støvet.

Har du Live og er glad i raske skytespill, bør «Unreal Championship 2» stå øverst på handlelisten. Det kombinerer nytt og gammelt på en glimrende måte, og byr på fabelaktig underholdning. Alene er ikke bildet like rosenrødt, det finnes førstepersonsskytespill på Xbox som er bedre enn det her. Alt i alt havner «Unreal Championship 2» på en sterk firer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere