RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best å være sjef

Sist oppdatert:
Tre av fire sjefer trives utmerket.

74 prosent av sjefene og 67 prosent av de ansatte har høy arbeidsglede, viser en undersøkelse som HR-Norge i samarbeid med danske Ennova gjort blant 5000 sjefer og ledere i Norge. Det er 15 prosent av de ansatte og 10 prosent av sjefene som mistrives på jobben.

Stor frihet, gode muligheter til faglig utvikling, spennende utfordringer og innflytelse er grunner til at sjefene trives.

Undersøkelsen viser også at det er størst arbeidsglede og lojalitet blant de ansatte i Norge. Danmark ligger omtrent på samme nivå.

- Dette er en klar indikasjon på at den samarbeidsmodellen mellom ledelse og ansatte som vi er kjent for i Norden, gir gode resultater, skriver redaktør magne Lerø i Ukeavisen Ledelse.

Ifølge Lerø trenger vi undersøkelser som fremhever at det er best å være sjef. Det bidrar til å motivere flere til å ville ta et lederansvar.

- Undersøkelser blant studenter viser at det ikke står øverst på listene å bli sjef. Det er viktigere for studenter å finne en jobb man kan trives med og få muligheter til faglig og menneskelig utvikling. Da bør en bli sjef, i alle fall om vi skal tro den nye undersøkelsen til HR-Norge, sier Lerø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere