RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best i test

Foto: Pressebilde (siemens)
Sist oppdatert:
Se hvilke oppvaskmaskiner som vasker rent med lavt forbruk.

(SIDE2): Det er Forbrukerrådet som har testet et stort utvalg av oppvaskmaskiner. Mange strekker seg mot å vaske samtidig som de bruker mindre strøm og vann, men det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave.

Kun to av maskinene som er testet vasket vasker rent med lavt forbruk.

I denne testen, som er utført på et laboratorium i Frankrike, er det lagt veldig stor vekt på hvordan maskinene påvirker miljøet, særlig hvor mye elektrisitet og vann de bruker. Vaskeresultatene på hovedprogrammet teller fremdeles mest. Testvinnerne må altså vaske renest mulig, med minst mulig forbruk, skriver Forbrukerrådet.

To maskiner toppet testen, nemlig Bosch SKE63M05 EU, og Siemens SK76M530EU . Ifølge forbrukerrådet er dette samme maskin, men med ulikt produsentnavn.

Det som skiller disse fra de øvrige modellene i testen er at de er små modeller som kun rommer 6 kuverter. Til sammenligning rommer de øvrige testede modellene mellom 12 og 15 kuverter. Bosch/Siemens-modellene egner seg derfor ikke for store husholdninger.

Den første store oppvaskmaskinen på listen er testens dyreste, Miele G5780SCVi, på tredjeplass. Den koster hele 16 000 kroner.

IKEAs Ikea RENLIG DWTI60 kom dårligst ut i testen.

Testvinneren fra Bosch/Siemens bruker 0,7 kWh strøm på en hovedvask. Maskinen fra IKEA bruker 1,7 kWh på sitt hovedprogram. For en familie som kjører en vask per dag, altså 365 oppvask i året, utgjør det ca. 365 kWh, som med en strømpris på omkring 1 kr/kWh utgjør en årlig besparelse på 365 kroner, skriver Forbrukerrådet i testen som i sin helhet er lagt ut på Forbrukerportalen. Sjekk alle maskinene som er testet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere