RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste år noensinne for EDB

Sist oppdatert:
Aldri tidligere har EDB Business Partner levert bedre tall enn i 2005. 4. kvartal endte med et driftsresultat på 127 millioner kroner og styret foreslo dobling av utbyttet.
Ifølge en børsmelding leverte EDB Business Partner et resultat etter skatt på 217 millioner kroner i 2005. En økning på over 200 millioner kroner fra året før. Dermed kunne ledelsen i selskapet skryte av sitt beste år noensinne.

I fjerde kvartal hadde EDB et driftsresultat (EBITA) på 127 millioner kroner, en økning på syv millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntekter endte på 1.258 millioner kroner mot 1.092 millioner kroner i samme kvartal 2004

Det gode året betyr at det også vil regne mer over aksjonærene. Styret har vedtatt å doble utbytte per aksje, fra 50 øre til en krone, som følge av den gode utviklingen.

Selskapet hadde i fjor en økning i driftsinntektene på 21 prosent til 4,8 milliarder kroner i 2005. Beggeforretningsområdene, IT Drift og Løsninger, viste god vekst og lønnsomhet i fjor og EDB hadde ved utgangen av 2005 en ordrereserve på 12,5 milliarder kroner. EDB signerte kontrakter for 4,3 milliarder kroner i 2005.

- Vi er meget godt fornøyd med utviklingen i EDB både i fjerde kvartal og i hele 2005. EDB
leverer positive kvartalstall (EBITA) for niende gang på rad, sier konsernsjef Endre Rangnes i meldingen.

Han forteller at de oppkjøpte virksomhetene fra Telenor, IBM og CapGemini nå er fullt ut integrert og at den svenske delen av selskapet viser sterk fremgang.

- Vi har kjøpt fem nye selskaper og hele organisasjonen er bygget for ytterligere lønnsom vekst i fremtiden. EDB er nå godt posisjonert for å nå selskapets nordiske ambisjon om å være den ledende aktøren innenfor våre områder, sier konsernsjefen.

EDB kjøpte i 2005 og januar 2006 selskapene BanqIT, Tag Systems, Datarutin, Avenir og Spring Consulting med til sammen over 700 ansatte i Norge og Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere