Gå til sidens hovedinnhold

Beste Frp-måling på to år

Bare ett døgn etter at hun tok Frp ut av regjeringen får Siv Jensen servert sin beste TV 2-gallup på nesten to år.

Mens Fremskrittspartiet for en uke siden bare hadde 8,7 prosents oppslutning på TV 2 sin januarmåling går partiet kraftig frem etter å ha gått ut av regjering.

Partiets oppslutning øker med hele 5,9 prosentpoeng, og ble tirsdag målt til 14,6 prosent. Ikke siden mai i fjor har Frp hatt over 10 prosents oppslutning på Kantars målinger for TV 2.

Les også: Erna åpner for selvskading, men slik kan hun ikke holde på lenge

Senterpartiet og Høyre tilbake

Den store taperen på målingen er Senterpartiet. Vedum og hans partifeller får bare 14,5 prosent, en tilbakegang som ifølge kanalen er på 3,4 prosentpoeng på en uke. Frp er dermed større enn sine stortingskolleger.

Høyre går også tilbake på målingen. De får 20,4 prosent, som er en tilbakegang på 2,0 prosentpoeng.

250 nye medlemmer

De gode nyhetene for Jensen fortsetter dermed å tikke inn. Tidligere tirsdag ble det klart at partiet har fått 250 nye medlemmer i løpet av døgnet etter regjeringsexiten.

Les også: Frp forlater regjeringen og gir en jubeldag for mange i Venstre og Kristelig Folkeparti

Samtidig har noen få personer meldt seg ut av partiet. Frp-leder Siv Jensen sier partiet har mottatt mange positive tilbakemeldinger på at det nå trekker seg ut av regjering.

– Politikken ble samlet sett preget av for mange kompromisser som førte til en grå og kjedelig regjering med lite støtte blant folk. Gjennom regjeringens beslutning om å hente IS-kvinnen som er terrorsiktet, beveget de andre partiene seg bort fra Frp, sier hun tirsdag.

Jensen understreker at Fremskrittspartiet nå skal være et opposisjonsparti i Stortinget ikke lenger forholder seg til Granavolden-plattformen.

– Vi skal være et opposisjonsparti hvor partiprogrammet legger grunnlag for vår stemmegivning i Stortinget, sier Jensen.

Oppslutningen til de øvrige partiene i målingen er som følger (endring fra forrige måling i parentes): Ap 25,3 (+1,8), Frp 14,6 (+5.9), Høyre 20,4 (-2,0), KrF 5,2 (+2,0), Sp 14,5 (-3,4), SV 6,5 (-2,3), Venstre 2,2 (-), Rødt 5,1 (+0,4), MDG 3,5 (-3,0) og andre partier 2,6 (-2,0).

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger