*Nettavisen* Nyheter.

Beste skytespillet til Xbox 360

Hollywood har malt mange bilder av andre verdenskrig, men ingen så innvolverende og actionfylte som «Call of Duty 2». Nå er det ute på Xbox 360.

09.02.06 14:44

Mange har prøvd, men ingen har lykkes så godt som utviklerselskapet Infinity Ward i å gi deg følelsen av og kjempe i andre verdenskrig.

Les også: Den endelige dommen.
Guide: Alle spillene til Xbox 360.

Det første «Call of Duty»-spillet suger deg inn og spytter deg ut som en digital krigsveteran. Nå har serien ankommet Xbox 360.

Full fart

«Call of Duty 2» er like full fart som forgjengeren. Du skyter først og spør etterpå, og fienden stiller velvillig opp.

På de mange og varierte brettene er det tyskere overalt. De befinner seg på tak, inne i togvogner og kommer løpende mot deg. Gjerne alle mulighetene på en gang.

Dessverre er ikke motstanden du møter all verden. Fiendene er ikke de skarpeste knivene i skuffen og liker stort sett å løpe rett på.

Vanskelighetsgraden bestemmer bare hvor mye du tåler og ikke hvor utfordrende fienden er. Øker du den får du en frustrende og ikke mer utfordrende opplevelse.

Litt ensformig

Hvert av brettene går ut på at du skal utføre en rekke oppgaver. Oppgaver som høres interresante ut, men som i bunn og grunn går ut på å skyte en haug nazister.

Og det er festlig det, men når nazistjakten varer i åtte timer sier det seg selv at du blir litt lei. Ikke engang de godt designede brettene klarer å hindre at «Call of Duty 2» innimellom blir litt ensformig.

Spillet plages også av samme problem som forgjengeren, det mest som skjer er planlagt på forhånd og du har stort sett bare en vei gjennom brettene.

Utviklerne har riktignok gjort noen forsøk på å gjøre spillet mindre lineært. Blant annet får du, etter en liten stund, velge fritt mellom kampanjene og innimellom velger du i hvilken rekkefølge du tar enkelte oppgaver.

Fantastisk atmosfære

Atmosfæren i «Call og Duty 2» på Xbox 360 er like tykk som på PC. Grafikkmotoren produserer fantastiske resultater og viser hva maskinen er god for. Dessverre ser menneskene også her litt plastikk ut, men det legger ingen demper på opplevelsen.

Musikken er nesten mer majestetisk og lydeffektene buldrer litt ekstra. Omgivelsene og hendelsene føles minst like levende, og takket være den glimrende 360-kontrollen er miljøene en drøm å bevege seg rundt i.

Selv om alle knappene er i bruk, må du aldri utføre noen rare bevegelser for å nå de. Kontrollen føles naturlig og takket være de presise styrespakene er «Call of Duty 2» nesten mer fornøyelig på 360 enn PC.

Teite lagkamerater

Det at du rundt om i Nord-Afrika, Stalingrad og Frankrike får følge av lagkamerater, burde gjort opplevelsen enda mer troverdig.

For selv om du ikke kontrollerer hva de andre soldatene tar seg til, er de både i stand til og slå fra seg og snakke seg i mellom. Ser for eksempel noen en fiende, advarer han resten.

Dessverre faller lagfølelsen litt i fisk. Medsoldatene dine nekter for eksempel å gjøre noe før du passerer bestemte punkter på kartet.

De har også en uvane for å stille seg i veien for deg, og siden det dukker opp en ny soldat hvis en annen blir drept, ender lagkameratene dine opp som intet mer enn kanonføde.

Slutt på helsemas

At spillet ikke lenger avbrytes av jakten på helsepakker gjør så det flyter mye bedre. Det å måtte gå tilbake på et brett eller avbryte det du holder på med for og lete etter helsepakker er historie.

Infinity Ward har implementert samme system som i Halo. Tar du mye skade må en pustepause til før du er tilbake i toppform.

Bunnsolid skytespillunderholdning

Xbox 360-debuten til «Call of Duty» er et minst like godt spill som på PC og det desidert beste skytespillet på 360 enn så lenge.

Kjøp det hvis du har lyst på åtte timer med bunnsolid skytespillunderholdning og en fantastisk atmosfære.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.