Beste trendvisning noensinne

TRAVEL: Stjernestylisten Hilde Pettersen Rejlin backstage før åpningen av Oslo Fashion Week.

TRAVEL: Stjernestylisten Hilde Pettersen Rejlin backstage før åpningen av Oslo Fashion Week. Foto: Elisabeth Gilje (Mediehuset Nettavisen)

Mye takket være stjernestylist Hilde Pettersen Reljin. Side2 var med backstage før visningen.

13.08.09 18:17

(SIDE2:) Det er hektisk backstage i Oslo Kongressenter. Klokken er halv fem, og om en og en halv time – ifølge planen vel å merke – skal Oslo Fashion Week åpnes med brask og bram for 12. gang.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Hilde Pettersen Reljin har ti baller i lufta og alle vil snakke med henne på en gang.

- Hvilket smykke passer best til kjolen? spør hun Side2s utsendte, mens en modell sprader fram og tilbake med to forskjellige smykker.

Hilde er bosatt i New York, sammen med fotografmannen Dusan Reljiner. De har bodd 12 år i storbyen, men er nå hjemme i Norge og jobber med et par prosjekter. Å være kreativ leder for Oslo Fashion Weeks trendvisning er et av disse.

SE BILDER FRA VISNINGEN NEDERST!

- Jeg stilte opp som en vennetjeneste fordi Pål (Vassbotten, journ.anm.) spurte så pent, sier Hilde.

Veskegimmick
Samtidig kommer Pål inn og spør om Hilde har en fin veske. Ja, det har hun vel. Pål skal bruke vesken til en gimmick.

- Hva, skal den gis bort?

- Nei, men har du en Hermès-veske, kanskje?

- Ja, en liten, oransje en.

Pål forsvinner og igjen dreier det seg om styling.

Senere viser det seg at vesken skulle brukes som konvolutt til prisutdelingen. Det ble til slutt en passende konvoluttveske fra Batlak & Selvig som inneholdt de forskjellige vinnernavnene.

Bra modeller
- Det blir en veldig bra visning, med veldig bra modeller. Flere av dem gjør det som en vennetjeneste, sier Hilde, som avbryter seg selv for å stoppe en forbipasserende.

- Kan du finne Ine? Silje må prøve sko. Det må Aleksandra også gjøre. Ja, håret blir veldig fint slik, sier Hilde først til en assistent, så til håransvarlig Eirik Thorsen.

Det er de beste modellene landet vårt har å by på som skal gå trendvisningen.

Siri Tollerød åpner, og listen fortsetter med imponerende navn som Sonja Wanda, Polina Barbasova og Aleksandra Ørbeck-Nilssen, for å nevne noen. Den eneste vi savnet fra A-laget var Iselin Steiro, som ikke kunne komme.

Også Johanne Friis og Lea Maria Grøsland, som Side2 skrev om i helgen, gikk trendvisningen.

Les mer om jentene her: - Drømmen oppfylt

Iselin ble til gjengjeldt beæret med prisen for årets kvinnelige modell, som ble tatt imot av modellmamma Eivor Øvrebø. Gjennom Eivor sa Iselin at hun syntes Siri Tollerød er årets modell, men at det de siste årene har vært henne.

Les: Kjenner du igjen disse modellene?

Trender
Trendvisningen tar for seg trendene som kommer neste vår og sommer, og er presentert av Steen & Strøm magasin. Hilde har satt sammen over 40 antrekk med tilbehør, og visningens uttrykk blir en blanding av skandinavisk og internasjonal design med mye norsk.

- Steen & Strøm backer norsk design og dette er jo en norsk trenduke. Magasinet selger også mye norsk design, men vi har blandet det litt inn med utenlandske merker som Ralph Lauren, Fifth Avenue Shoe Repair, Baum und Pferdgarden og Hermès. Vi har prøvd å lage mye variasjon, så det ikke bare blir én stil, sier Hilde til Side2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trenden åpner med tre antrekk fra Iselin Engan, som ikke selv kommer til å ha noen visning på årets Oslo Fashion Week. Dette blir på en måte hennes visning. Det samme gjelder Maggie Wonka.

Ellers kan vi glede oss over antrekk fra Acne, Fin, Vera & William, Moods of Norway, Tina H, Batlak & Selvig, Fam Irvoll, TSH og Leila Hafzi.

- I Skandinavia er det lett å se hvor folk har hentet inspirasjonen fra. For eksempel i år ser man tydelig at designere har hentet inspirasjon fra filmen «Grey Gardens», og at dette også blir reflektert i moteseriene, sier Hilde, som etter en 12 år lang karriere som stylist og art director i New York kan vise til oppdragsgivere som Italienske og amerikanske Vogue, V-magazine og ID, og har jobbet med stjerner som Scarlett Johansson, Debbie Harry og Naomi Campbell.

- Du kan jo si at Naomi Campbell sikkert var på vei inn i rehab da jeg jobbet med henne, ler Hilde.

Talentfullt ektepar
Hilde og fotografmannen Dusan, som er norsk-serbisk, jobber veldig mye sammen nå som de har fått barn. Å få tre barn i løpet av fire år er ingen spøk, og minstemann er bare 9 måneder gammel.

Foto: Elisabeth Gilje

- Det var etter at jeg fikk barn at jeg virkelig begynte å like New York. Det er veldig tilrettelagt for barn. Dyrt, men tilrettelagt.

Hjemme går det i norsk, serbisk og engelsk. Dusan er motefotograf i New York, og har gjort kampanjer for Lancôme, Victoria’s Secret, Cacharel, Lacoste, Helmut Lang, Theory, Missoni, Paul & Joe, Estée Lauder, Yves Saint Laurent, Wella og L’Oréal, bare for å nevne noen av de beste. Han er også en etablert stjernefotograf og har tatt bilder av Eva Mendes, Kate Moss, Chlöe Sevigny, Daria Werbowy, Rhianna og Kanye West.

Dusan har fotoworkshop i regi av Interfoto i Oslo mens kona styler trendvisningen. Han er også ansvarlig for musikken på trenden. Og på torsdag lanseres ekteparets nye beautykonsept Zanzuel på Steen & Strøm.

Og trenden ble bra, faktisk bedre enn noen gang, skal vi tro den begeistrede moteeliten på første rad.

Før Siri Tollerød åpner visningen iført antrekk fra Iselin Engan, spiller ekteparet Eva & the Heartmaker hiten «Superhero» og vi får se en kortfilm i tre deler med tittelen «Shade ou la clé des songes». Bilder fra visningen ser du under.

2244

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.