Beste TV 2-måling for Ap på halvannet år

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet får 32,8 prosents oppslutning på den siste meningsmålingen til TV 2. Men de rødgrønne er langt fra å sikre noe flertall.

Målingen som ble offentliggjort tirsdag kveld, gir nemlig de fire opposisjonspartiene et solid flertall med 92 stortingsmandater. De rødgrønne vil få 75 mandater med et slikt valgresultat.

De rødgrønne evner bare å samle 42,6 prosent av velgerne. SV går tilbake 0,5 prosentpoeng til 4,1 prosents oppslutning, mens Senterpartiet står stille på 5,7 prosent.

Ap gjør tydeligvis et godt inntrykk i valgkampen og øker sin oppslutning med 2 prosentpoeng på tirsdagens meningsmåling, mens Frp går tilbake med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 14,5 prosent.

Høyre går tilbake 0,5 prosentpoeng til 27 prosents oppslutning. Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide oppnår målet om å tangere eller bedre resultatet i valget for to år siden hvis oppslutningen på 5,6 prosent, etter en framgang på 0,9 prosentpoeng, holder seg.

Venstre går ubetydelig tilbake med 0,2 prosentpoeng til 4,6 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne (MDG) er langt under sperregrensen med en oppslutning på 2,3 prosent etter en tilbakegang på 0,9 prosentpoeng. MDG får likevel inn førstekandidat Rasmus Hansson i Oslo på Stortinget hvis målingen blir valgresultat. Han får i så fall følge av Bjørnar Moxnes, siden Rødt styrker seg med 0,9 prosentpoeng til 1,6 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.