*Nettavisen* Nyheter.

Besteforeldre døde - alvorlig for søsken

Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa

Besteforeldrene omkom i ulykken på E6, mens barnebarna på 14 og ni år ble alvorlig skadd.

13.08.09 15:20

Lille Vevelstad kommune i Sør-Helgeland er preget av sorg etter at to av bygdas innbyggere omkom i en trafikkulykke på E6 i Grong i Nord-Trøndelag onsdag, skriver Helgeland Arbeiderblad. Politiet gikk torsdag ut med navnene på de to omkomne.

- De omkomne er ekteparet Reidun (75) og Per Elling (74) Vevelstad, opplyser lensmann Herolf Nordaune ved Grong lensmannskontor til Nettavisen.

I baksetet på ulykkesbilen satt ekteparets to barnebarn, en gutt på 14 år og en jente på ni år fra Levanger. De to ble brakt til sykehus med alvorlige skader.

- Dypt tragisk
- Dette er dypt tragisk, og ulykken har selvfølgelig vært et samtaleemne her. Vi er en liten bygd med litt over 500 innbyggere, og dette var to aktive pensjonister som mange kjente, sier ordfører Ken-Richard Hansen til Nettavisen. Han forteller at han torsdag har vært i kontakt med de pårørende.

- Vi føler med de som er rammet og håper det går bra med de to barna, sier han.

Per Elling Vevelstad var i mange år en aktiv lokalpolitiker og tidligere ordfører for Ap.

Vogntog veltet
Ulykken skjedde ved 16-tiden onsdag da ekteparet var på vei sørover til Levanger for å levere barnebarna etter å ha hatt dem på besøk. Et norskregistrert vogntog lastet med metallskrap veltet over bilen med ekteparet i en sving ved Fossland i Grong.

Barna alvorlig skadd
Jenta ble raskt brakt ut etter ulykken, mens de tre andre satt fastklemt i vraket mens redningsmannskapene jobbet med å få dem ut. Gutten (14) ble fløyet til St. Olavs Hospital. Torsdag morgen var tilstanden hans alvorlig, men stabil, skriver Trønder-Avisa på nett.

Søsteren (9) ble sendt til sykehuset Namsos. Torsdag morgen opplyste sykehuset i en pressmelding at jenta er alvorlig skadet. Tilstanden hennes ble beskrevet som stabil.

Sjåfør blir avhørt
Sjåføren av vogntoget, en svensk statsborger, vil bli avhørt om ulykken. Vi har rutinemessig tatt beslag i førerkortet hans, sier lensmannen i Grong til Nettavisen.

Nordaune sier han ikke er kjent med at akkurat dette punktet på E6 er spesielt ulykkesutsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag