Bestem dine drømmer selv

Et japansk firma arbeider nå med å utvikle en maskin som skal hjelpe deg til å bestemme hva du skal drømme. Maskinen er prøvd ut på ansatte i firmaet, og har angivelig fungert under eksperimentene.

Ved hjelp av maskinen fra selskapet Takamara kan det dermed snart bli mulig å bestemme tema for drømmene. I tillegg fungerer maskinen som vekkerklokke.

Brukeren skal selv lese inn hva han eller hun ønsker å drømme. Under søvnen sender maskinen ut lys, lyder og lukter som skal styre drømmene etter den anvisningen brukeren har gitt.

Etter åtte timer vekker maskinen den sovende ved hjelp av musikk og lys som skal ligne solskinn, en oppvåkningsprosess som skal hjelpe brukeren å huske drømmene sine.

Takara bruker ansatte for å prøve ut maskinen, og eksperimentene har delvis vært vellykkede.

- Noen sier at temaet var det rette, men at historien ble gal. Andre sier at lydene vekket dem. Men det virker for en del mennesker, sier Takaras Kenji Hattori til BBC.

Takara har også tidligere utviklet kreative maskiner. Selskapet har blant annet stått bak teknologi som skal kunne oversette fra hunde- og kattespråket til menneskespråk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag